İşlenmemiş etlerin zararları her zaman tartışma konusu olmaya devam ediyor. Bu ürünler arasında yer alan sosisle ilgili ortaya atılan iddia ise ebeveynleri tedirgin etti. Doç. Dr. Muhammed Keskin, sosisle ilgili vatandaşları uyardı. 

Dışarıdan bakıldığında doğal gibi görünen sosislere çok sayıda katkı maddesi konulabiliyor. Özellikle sakatatlar ve tarihi geçmiş etler sosislerin içine giriyor. Bazı sosislerde ise yasaklı kimyasal maddeler bile bulunabiliyor. Hal böyle olunca da bu ürünler insan sağlığı için özellikle de çocukların sağlığı için büyük problemler oluşturabiliyor.

ÇOCUKLUK ÇAĞI LÖSEMİSİNE NEDEN OLUYOR

Başta kalp ve damar sağlığı olmak üzere birçok hastalıktan korunmak için özellikle işlenmemiş et ürünlerine dikkat etmemiz gerekiyor. Adı sıkça tartışmalara konu olan sosisle ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. Doç. Dr. Muhammed Keskin, sosislerin çocukluk çağı lösemisine neden olduğunu söyledi. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ayda 12 sosisli yiyen bir çocuğun lösemi riskinin normal çocuklara göre 9 kat arttığını söyleyen Dr. Keskin, bunun sebebinin ise içindeki koruyucular olduğunu belirtti. 

Konuya ilişkin ATV'ye konuşan Dr. Keskin "Sıklıkla bu sosisli ürünleri tüketen çocuklarda lösemi riskinin arttığını görüyoruz. Çok ciddi bir durum bu. Çocukluk çağı lösemisi ve direkt bir hastalıkla ilişkili." açıklamasında bulundu.

Yorumlar 0 Yorum Var