Mültecilere yönelik hedef gösterici nitelikte içerikler yayınlayan muhalif medya, bu kez bir simitçi üzerinden algı oluşturmaya çalıştı. Suriyeli olduğu iddia edilen bir simitçinin boş metrobüste yer kapladığının ima edilmesi tepkilere neden oldu. Üstelik içeriğe tepki gösterenler arasında mülteciler aleyhindeki çalışmalarıyla bilinen Zafer Partisi destekçileri de vardı.

Muhalif medyada Suriyeli mültecilere yönelik oluşturulmaya çalışılan karanlık algı, bu kez evine ekmek parası götürmeye çalışan bir simitçi üzerinden kendini gösterdi.

Bir simitçi, metrobüste simit kasasıyla beraber seyahat ederken izni olmaksızın bir kişi tarafından videoya alındı.

Aracın boş olmasını fırsat bilip kasasını önündeki koltuğa koyan simitçinin videosu, muhalefete yakınlığıyla bilinen Odatv tarafından hedef gösterici biçimde işlendi.

Görüntülerde her ne kadar aracın ön bölümündeki koltukların boş olduğu görülse de simitçinin oturulacak yeri simit kasasıyla 'işgal' ettiği savunuldu.

KİMLİĞİ BELİRSİZ SİMİTÇİYE 'SURİYELİ' DENİLDİ, MÜLTECİLER HEDEF GÖSTERİLDİ

Kurumun resmi Twitter sayfası üzerinden yapılan paylaşımda "Suriyeli simitçi; yaşlı, hasta, engelli ve hamileler için ayrılan koltuğa simitlerini koydu" denildi.

Fakat simitçinin 'Suriyeli' olduğuna yönelik herhangi bir kimlik bilgisi yoktu. Üstelik aracın ön bölümünde ayakta duran yaşlı, hasta, engelli ve hamile kimseler de yoktu.

Yorumlar 2 Yorum Var
  • Ahmet 08.01.2023 14:15
    Allah'ım sen bu insalara hor hakir bakanları kıyamette hor ve hakir olarak hasretle bu dünyada belalarini ver
  • Turan 08.01.2023 13:35
    Suriyeliler içimizdeki vatan hainlere göre bin kat daha mertler bu böyle biline