Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, bir televizyon programında sarf ettiği tepkilerine neden olan "Cumhurbaşkanı içeriden veya dışarıdan olsun genel başkanlar doğrudan karar süreçleri içerisinde imza yetkisine sahip olarak bulunacaklar." sözlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.


BAKANLAR BAŞBAKAN'A VESAYET Mİ KURUYORDU?

Sözlerini eleştirenlere tepki gösteren Davutoğlu, ''Bakanlar Kurulu kararlarına bütün bakanlar imza atarlardı ve imzalar tamamlanmamışsa Bakanlar Kurulu kararı yürürlüğe giremezdi. Ayrıca üçlü kararnameler de vardı. Koalisyon hükümetlerinde de durum buydu. Bu durumda bakanlar başbakana vesayet mi kurmuş oluyordu?'' dedi.

Altılı Masa liderlerinin %51’in oyunu alarak cumhurbaşkanı olmuş kişiyle eşit söz hakkına sahip olmalarının vesayet olarak değerlendirildiği söylemlerine de yanıt veren Davutoğlu, "Tek başına tüm yetkiyi kullanmak isteyen bir aday kimseye ihtiyaç hissetmeden tek başına seçime girer ve yetkileri kullanır. Ama altı genel başkanın onayı ve desteği ile seçime giren bir aday, genel başkanların yürütme erkinin kullanımında etkin konuma sahip olmalarını da kabul etmiş demektir." ifadelerini kullandı.

Yorumlar 6 Yorum Var
  • demir bey 08.01.2023 23:47
    sen bide akademisyen olmuşun yazık bu memleketin düştüğü şu hale bakın bu kafa yapısiyla boyle adamlar bide universitelerde ders veriyorlar hayret hemde ne hayretttttt
  • Misafir 08.01.2023 22:59
    7 niz bir ben tek...
  • Önce Vatan 08.01.2023 20:59
    Bu adam tırıvurıdan ibaret,bu aziz milleti ahmak yerine koyuyor,ağzından çıkanı kulağı duymayacak kadar cahil!
  • Hadi ordan! 08.01.2023 20:02
    Ak parti bu rezaleti seçimde iyi propaganda aracı olarak kullanmalı, demek 6 lı masa 7. Kişi cumhurbaşkanı her kararda masaya danışacak. 7 kocali hurmuz filmi gibi, türkiye yi komedya ya çevirecekler, böyle ciddiyetsiz bir siyaset iktidar olursa vay memleketin, milletin haline..!
  • Ali 08.01.2023 17:22
    O zaman ne gerek var başkana. 7 niz cıkın yapın bu işi neden dal Budak takıyorsunuz.
Daha fazla yorum görüntüle