Rus basını Bayraktar SİHA TB2'leri kaleme alan bir analiz yayımladı. Selçuk Bayraktar'ın SİHA yazılımına "hakimiz" sözlerine vurgu yapılan makalede, "Şirketin CTO'su, (Teknolojiden Sorumlu Başkan) Türk drone üreticisi Baykar'ın teknolojisini çalıştıran yazılıma "hakim" olduğunu söyledi." ifadelerine yer verdi.

"SİHA YAZILIMINA TÜRKLER HAKİM"

Russian Today Bayraktar TB2'leri manşetine taşıdı. Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar'ın sözlerinden alıntı yapılan analizde SİHA yazılımına "Türkler hakim" vurgusu yapıldı.

Makalede, Selçuk Bayraktar'ın, "Baykar'ın bilgisayar korsanlarının İHA'ları ele geçirip zarar vermesini önlemek için de adımlar attığı" sözlere vurgu yaparak Bayraktar'ın, "Bilgi güvenliği konusunda elbette özel önlemlerimiz var. Artık bu çağda devletlerin de hacklendiğini biliyorsunuz. Tüm bunlara karşı özel tedbirler alıyoruz ve bu da bir yarış." sözlerine yer verdi.

 Analizde TB2'lerin Karabağ savaşındaki başarısına dikkat çekilerek şu sözlere yer verildi: 

"Bayraktar Azerbaycan'ın Bayraktar TB2'lerini 2020 Dağlık Karabağ ihtilafında Ermenistan'a karşı büyük bir etki yaratmak için konuşlandırmasının ardından drone üreticisi küresel ilgi odağı haline geldi. Amiral gemisi İHA şimdiden bir düzineden fazla ülkeye satıldı ve Baykar'ın ihracatı geçen yıl %78 artarak 1.18 milyar dolara ulaştı. "

Yorumlar 0 Yorum Var