Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk, HDP'nin yüksek profilli cumhurbaşkanı adayı çıkarması durumunda 6'lı masanın tek adayla seçime girme stratejisinin ortadan kalkacağını söyledi.

AKŞENER’İN ENTERESAN HAMLESİ

Hasan Öztürk, Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olacağını ancak muhalefetin çoklu adayla seçime gireceğini ifade ederek, “Meral Akşener, İBB Başkanı İmamoğlu’nu yanına alıp bir İstanbul İl Kongresi’nde konuşturdu. Bu çok enteresan. Bu bence liderler zirvesinde de konuşulacak. Burada hala artık çoklu aday masadadır. Altılı masa ortak aday çıkaramaz. Ama Sayın Kılıçdaroğlu adaydır; CHP’nin adayıdır. ‘Konsolidasyonu ikinci turda yapalım’ diye anlatmaya başlayacakları günler yakındır.” dedi.

BİRLEŞME İKİNCİ TURA KALIR

HDP Genel Başkanı Pervin Buldan’ın “adayımızı belirlemek için çalışmalara başladık” çıkışının Millet İttifakı’ndaki olası yansımasını değerlendiren Hasan Öztürk, şunları söyledi:

“HDP çok önemli bir çıkış yaptı. Pervin Buldan ‘biz komisyonumuzu kuruyoruz. Adayımızı belirlemek için çalışmaya başlıyoruz ve kendimiz aday çıkaracağız dedi. Bu nokta mıdır virgül müdür sorusunun cevabı noktalı virgül olarak görülüyor. Çünkü hala pazarlık yapmak istiyorlar. Ve 6’lı masaya önemli bir sopayı göstermiş oldular. Gösterecekleri adayın profili yüksek olursa 6’lı masanın çoklu adaylığa gitmekten başka çaresi kalmaz. Konsolidasyonu ikinci tura saklarlar.”

Yorumlar 33 Yorum Var
  • cem 11.01.2023 12:40
    Bu bir hedef saptırma. İkinci turda yeniden bir araya gelecekler.
  • A.A.A 10.01.2023 05:23
    Bu isi ikinci tura birakmadan, Birinci turda 65% Oy`la Erdogani Seciyoruz! MHP nin 10% Oyu ile beraber (75%) Anayasayi, Sil Bastan Yeniden yaziyoruz.!
  • Tarafsız insan 10.01.2023 01:35
    Bunların hepsı kendilerine çare bulamıyorlar türkiye'yemi çare olacaklar yanlız tc gavurlar In yöneteceği bir kukla devlet değil onun için yaptıkları devletten aldıkları maaşla bir gün biri öbürgün öteki yemek ısmarlasın lar sahi birde aç tavuk misali kendilerini tahta görmeleri tam Bİr komedi
  • Hasan 10.01.2023 01:29
    Metro açılışında, Kapılar otomatik değil mi, diyen zihniyete Aaa Paristeki gibi diye eşlik eden Meral Apla . Siz gidin önce Türkiyenin 20 yılda geldiği noktayı bi inceleyin. Bu gün neredeyse münübüslerin, apartmanların bile kapıları otomatik. Vay geldi bunlara oy verenlerin başına.
  • ANTİ SOSYAL 10.01.2023 00:53
    PARLAMENTER SiSTEMİ AMERİKA İSTİYOR, PEKİ AMERİKA PARLAMENTER SİSTEM İYİ İSE, NEDEN KE NDİSİ UYGULAMIYOR, BİZ BAŞKANLIK SİSTEMİ UYG ULADIĞIMIZDA KARŞI ÇI KIYOR, ÇÜNKÜ BAŞKAN LIK SİSTEMİ İSTİKRAR, PA RLAMENTER SİSTEMİ KA OS ÜRETİYOR DA ONDAN.
Daha fazla yorum görüntüle