CHP'nin yayın organı Halk Tv'de Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'na yüzde 1 oy alan bir partinin genel başkanı olduğu hatırlatılarak 'susması' gerektiği uyarısı yapıldı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, altılı masanın toplantılarının ardından televizyon ekranlarında düşündükleri yönetim sistemine ilişkin açıklamalar yapıyor. Geçtiğimiz gün 6'lı masanın 10. toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Davutoğlu, "Cumhurbaşkanı içeriden ya da dışarıdan olsun, genel başkanlar doğrudan karar süreçleri içerisinde imza yetkisine sahip olarak bulunacaklar. Genel başkanlar her stratejik kararda imza yetkisine sahip olacak." ifadelerini kullanmıştı.

'BUNU DEDİĞİ ANDA KRİZ ÇIKAR'

Davutoğlu, dün de ittifak içerisinde olduğu altılı masanın Türkiye'yi yönetmeyi vaat ettiği sistemle ilgili katıldığı bir canlı yayında konuştu. Davutoğlu, kendisine yöneltilen  "Bir Cumhurbaşkanı seçtiniz diyelim. O Cumhurbaşkanı 'Sizin oyunuz düşüktü, ben bu kararı veriyorum' derse..." sorusuna çok konuşulacak bir cevap verdi. Davutoğlu, "Bunu dediği anda kriz çıkar, Meclis desteğimizi çekeriz, ülke seçime gider." dedi. Davutoğlu'nun bu sözleri altılı masadaki potansiyel krizi gözler önüne serdi.

CHP MEDYASINDAN UYARI: YÜZDE 1'SİN SUS

Bu açıklamalarının ardından CHP medyasından adeta Davutoğlu'na 'muhtıra' geldi. CHP'nin yayın organı Halk Tv'de Ahmet Davutoğlu'na yönelik açık uyarılarda bulunuldu. Halk Tv sunucusu Şirin Payzın, "Bilmiyorum sayın Davutoğlu'na böyle bir özgüven nereden geldi. Davutoğlu şu anda anketlerde yüzde 1. Yüzde 1'lik bir partinin genel başkanı olarak konuşmak durumunda ama anladığımız kadarıyla sayın Davutoğlu hala kendisini AK Parti'nin içindeki başbakan sıfatıyla görerek konuşuyor." dedi. 

Davutoğlu'nun sürekli açıklamalarda bulunmasına tepki gösteren Payzın, "Ahmet Davutoğlu'nun sürekli ekranlarda seçmeni umutsuzluğa sürekleyecek açıklama yapmak gibi bir trendi oluştu." dedi. 

Yorumlar 133 Yorum Var
  • fatsali 13.01.2023 13:46
    sizlere HDP den nasil özgüven geliyorsa davuta da FETÖ den geliyor ne farkeder ki hepiniz aynisi niz vatan hayini
  • Namyelüs 12.01.2023 22:12
    Muhtacım HDP ye,muhtacım İP ye,muhtacım Babacana....gitme sana da muhtacım Davutoğlu...cumhurbaşkanı olmak için Erdoğan düşmanı herkes başımın tacı,muhtacım FETÖ'ya,muhtacım Biden'a,muhtacımmmmmmmm....
  • esas 12.01.2023 21:54
    Yoksa Ahmet Davutoğlu Ak parti ye geri dönmek için mi yapıyor bunu. Ya da her zamanki gibi ortalığı batırma konusunda becerilerini mi sergiliyor. Mama için birbirlerine girince büyükler bu da hani bana hani bana diye ağlamaya başladı zahir. Ama zayıf yavrular yuvadan aşağı atılan yavrular olur.
  • alii 12.01.2023 21:12
    By kamal, %1 lik partilerle oyun oynuyor.
  • Erol 12.01.2023 19:47
    Yiyin bir birinizi.
Daha fazla yorum görüntüle