14 Ocak 2023 Cumartesi ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu: Kadir TEZCAN

Kameraman: Mutlu ŞAHİN

 

 

Marmara'da kuraklık alarmı: 40 yılın en az yağışı

Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Murat Türkeş, 2022'de normaline göre en fazla azalmanın yüzde 54 ile yaşandığı Marmara Bölgesi'nde sonbahar yağışlarının son 40 yıllık süreçte en düşük seviyede gerçekleştiğini aktardı. Prof. Türkeş, "Suyu etkili, yeterli ve verimli kullanmayı şimdiden başlatmamız gerekiyor" dedi

 

Numan Kurtulmuş’tan seçim açıklaması

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, 'Seçim ne zaman olacak?' sorusuna 'Daha henüz net olarak takvim söylemek mümkün değil. Belki zorunluluklar nedeniyle seçim biraz öne alınabilir. Biraz öne alınması bunun erken seçim olacağı anlamına gelmez.' cevabını verdi.



11 PKK/YPG'li terörist etkisiz hâle getirildi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı bölgelerine saldıran 11 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

 

Haliç Köprüsü'nde silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı

Haliç Köprüsü'nde seyir halinde olan iki otomobilden karşılıklı ateş açıldı. Çıkan çatışmada bir kişi hayatını kaybetti, 1 kişi de yaralandı.

 

Benzine zam geliyor

Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte brent petrol fiyatlarında süren dalgalanmalar benzin ve motorin fiyatlarında değişkenliğe sebep oluyor.  Benzinin litre fiyatına salı gününden itibaren 67 kuruş zam bekleniyor.
 


ABD'den Türkiye'ye F-16 satışında kritik adım

Amerika Birleşik Devletleri'nin Türkiye'ye F-16 satışına ilişkin önemli bir adım geldi. Biden yönetimi, Kongre'den Türkiye'ye F-16 satışına onay vermesini istedi.

 

Beşiktaş'ta Wout Weghorst'la yollar ayrıldı!

Beşiktaş, Wout Weghorst'un sözleşmesinin feshedildiğini açıkladı. Hollandalı golcü Manchester United'la sezon sonuna kadar anlaştı.

Yorumlar 16 Yorum Var
  • Yazmıyorum 15.01.2023 12:07
    Dua edelim.
  • Melih b 15.01.2023 10:30
    Büyükşehirler sol takiyyeci insanların eline ne zaman geçse açıktan bi uyari geliyor. İbreti alabilene
  • Zadrakomlu 15.01.2023 10:27
    Ahlaksızlık diz boyuna geldi kendimizi düzeltmeden bereket yağmaz
  • Asım 15.01.2023 09:53
    Bereket gitti. Şimdi imamın başı yağmur duasına çıksın.
  • ö..A.. 15.01.2023 08:55
    İstanbul'daki su kuraklığı CHP gibi bereketsizler yüzünden yaşanıyor Allah bunları başımızdan bir an önce def etsin inşallah
Daha fazla yorum görüntüle