Aday tartışmaları yaşayan 6'lı masada her gün yeni bir gündem baş gösteriyor. Son olarak, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, katıldığı bir canlı yayında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun olası adaylığına açık biçimde destek verdi.

2023 seçimleri için geri sayım sürerken kamuoyu 6'lı masanın kriz, kaos ve belirsizlik vaatleri ile birlikte Cumhurbaşkanı adayının kim olacağını konuşuyor.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'ın Kılıçdaroğlu'na yakın durduğu bilinirken, Uysal "Akşener masaya Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş gelirse biz hayır demeyiz dedi, Kılıçdaroğlu gelirse siz hayır der misiniz?" şeklindeki bir soruyu yanıtladı.

"EN KUVVETLİ ADAYLARDAN BİRİSİ KEMAL KILIÇDAROĞLU"

Habertürk TV'de canlı yayında soruları cevaplayan Uysal şunları söyledi; 

"Türkiye'de ana muhalefet liderinin bu potansiyeli taşımasından doğal ne olabilir. Bunu ifade ederken de bir özel angajmanımız da yok. En kuvvetli adaylardan birisidir Kemal Kılıçdaroğlu." 

"ADAY MASADAN ÇIKMALI"

Gültekin Uysal "Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'a ne dersiniz?" sorusuna verdiği yanıtla iki ismi veto etti.

Uysal, "Siyasi parti liderlerinin aday olması birinci öncelikli tercihimizdir. Doğru olandır. Aday masadan çıkmalıdır. Bu düşüncemi de bugün söylemiyorum. Doğru olduğu kanaatindeyim." dedi.

 

Yorumlar 0 Yorum Var