Baykar Teknoloji Genel Müdürü Haluk Bayraktar Habertürk TV'de Açık ve Net programında Kübra Par ve Güntay Şimşek'in sorularını yanıtladı. Haluk Bayraktar, TB2 İHA'nın ilk test uçuşunda tutuklanmak istendiğini açıkladı.

''2009 yılının Haziran'ında kaçak şekilde Keşan'da uçurduk. Babam ilk uçururken jandarma gelmişti Garipçe'ye. Aynı yıl hiçbir banka teminat mektubu vermiyor. Kale Grubu'yla ortak olduk. Kale Grubu tecrübesi olan değerli grup. Kale-Baykar olduk o zaman. 2009 yılının Ekim ayında girdik. Babamın aortu patladı. Sıkıntılardan dolayı. Ağustos'tan 2 ay sonra Sinop'a davet ettiler. Ben o zaman Haluk Bayraktar olarak kısa dönem İzmir'de askerlik yapıyordum. Selçuk Bayraktar ekiple birlikte Sinop'a gitti. Uçağı uçururken, uçaklardan bir tanesi bürokratik baskının devamı gereği, baskı yapıyor. Kriterlere göre 55'inci dakikada 17 bin fitte. 'Daha da çık' deniyor. Uçak kaza kırım geçiriyor. Ekibin moralleri çok bozuk. Gözlemci heyeti var. Askerlikten izin alıp Sinop'a gittim. İkinci uçakta bir uçuş yaptık. Belli süre var, iki uçak hakkı veriyor size. Belli sürede o kriterleri göstereceksiniz. Bir uçuş yaptık 19 bin fite çıktık. Cuma günü 10 saat uçmamız gerekiyor. 3 Ekim Cuma günü. 3 gün boyunca firmanın genel müdürü vasfıyla oradayım. Son uçuş yapılıyor. Öğlen 2'de kalktı uçak. Bütün herşeyi gösterdik. Uçak gece 10'da geldi indi. Tutanak tutulacak. O heyette gözlemci, üyesi olmayın dışarıdan gelen asker üniformalı bir kişi 'Ben bu uçağın otomatik indiğine inanmıyorum' dedi. Tutanağı yazılmayacak dedi. O noktada ben bunları açıklamaya çalışırken, bir anda 'çavuş' diye seslendi bana. 3 gündür firmanın genel müdürü vasfıyla oradayım. 'Çavuş esas duruşa geç' dedi bana. O asker kılıklı maalesef kişi benim esas duruşa geçmemi istedi. Peşimden 'şerefsiz' diye bağırdı. Ben de cevabını verdim. Beni tutuklatmak için Ankara'yı savcılığı aradılar. Karşılaştığınız duruma bakın. Ortalık karıştı. Savcılık arandı, tutuklanmam için. Allah'tan savcı 'Herkesin ifadesini alın ve tutuklamayın' dedi. Bunu bize yapan kişi heyette değil. Buraya maalesef eklenmiş. Biz onlara maşa kılıklı paşa derdik. Bu kişi bu olaydan 3 ay sonra askeriyeden istifa edip, o rakip firmaya girdi.'' ifadelerini kullandı.

Yorumlar 206 Yorum Var
  • Sabahattin TOPKAR 20.01.2023 17:11
    Allah sizlerden razı olsun. Allah gücünüzü artırsın, Allah yolunuzu açık etsin.
  • Selim 18.01.2023 23:13
    Sistem hain üretiyor vesselam!
  • türk kahvesi 18.01.2023 15:05
    o fetöcü pkk lı askerlerin ismini keşke verseydiniz. bütün engellmelere aşağılanmaya rağmen başarmak çok güçlü bir duygu. bunların hepsini asacaksın. ki vatanın önü daha çok açılsın.
  • İker demirci 17.01.2023 23:47
    Yolunuz açık başarınız daim olsun milletimiz sizlerle gurur duyuyor bu aziz millete hizmet etmek herkese nasib olmaz sizlere nasib oldu ne mutlu size Allah yardımcınız olsun inşallah.
  • Erf 17.01.2023 17:04
    Meyve veren ağaç taşlanır. Bu millet babanıza ve size duacı. Allah yardımcınız olsun. Havlayanlara cevap vermeyin.
Daha fazla yorum görüntüle