Altılı masanın 26 Ocak'ta yapılacak toplantısında seçim listeleri ele alınacak. Adayın ise yine açıklanmayacağı belirtiliyor. "İYİ Parti ile CHP'nin anlaşamadığı, müzakerelerin dondurulduğu ve şubatta yoğun tartışma olacağı" belirtiliyor.

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı henüz belli değil. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu aday olmak istediğini açıkça dile getirirken, altılı masanın en büyük ikinci mensubu İYİ Parti'nin Genel Başkanı Meral Akşener ise buna sıcak bakmıyor. Akşener'in, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu veya ABB Başkanı Mansur Yavaş'ı aday göstermek istediği biliniyor. 

Gelecek ve DEVA partilerinden ise ayrı açıklamalar geldi. DEVA Partisi lideri Ali Babacan, aday gösterilirse seçileceğini ve en iyi şekilde yöneteceğini söyledi. Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanı İsa Mesih Şahin ise, "Masadaki en doğru aday Davutoğlu" dedi. 

HDP'nin ortak adaya karşı tutumu merak ediliyordu. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, kendi adaylarıyla seçime gireceklerini açıkladı. Buldan'ın bu açıklaması "rest" olarak yorumlandı. 

Tüm bu gelişmeler yaşanırken, altılı masanın son toplantısında da adayın belirlenmeyeceği öğrenildi. 

SEÇİM LİSTELERİ TOPLANTI GÜNDEMİNDE

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, 26 Ocak'ta İYİ Parti'nin ev sahipliğinde gerçekleşecek toplantıda “Altı partinin milletvekili adaylarının dağılımı, incelemesi, pazarlıkların yürütülmesi” amacıyla komisyon kurulacak.  İYİ Parti, bu amaçla “partilerden komisyonda görev alacak isimlerin bildirilmesini” istedi. Komisyona “teşkilattan sorumlu başkan yardımcılarının katılması” bekleniyor. 

Komisyonun çalışmalarıyla seçim listeleri ve hangi parti adaylarının hangi listeden aday gösterileceği belirlenecek. 

Toplantıda ayrıca, "ortak politika metni" de liderlerin değerlendirilmesine sunulacak. Üzerinde uzlaşılan metin 30 Ocak'ta kamuoyuyla paylaşılacak.

"İYİ PARTİ İLE CHP ANLAŞAMADI, MÜZAKERELER DONDURULDU"

Kulislere yansıyan bir diğer bilgiye göre, “İYİ Parti ile CHP arasında aday konusundaki görüş ayrılığı” giderilemedi. Söz konusu “müzakerelerin dondurulduğu” belirtilirken “şubatta ortak aday konusunun yoğun şekilde tartışılması” bekleniyor. 

Yorumlar 0 Yorum Var