Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, "Rahmetli Menderes 14 Mayıs'ta 'Yeter söz milletin' diyerek sandıktan ezici bir zaferle çıkmıştır. Milletimiz aynı gün, bu darbe şakşakçılarına 'yeter' diyecektir" sözlerini kullanmasına sosyal medya hesabından yanıt verdi.

Uysal, "Erdoğan, 14 Mayıs’ı işaret etmiş; Biz Demokrat Parti olarak buradayız, aynı yerdeyiz, bekleriz!!! Yerli ve milli Şef’e karşı #YeterSözMilletindir diyeceğimiz bir gün olacaktır!" dedi.

MİLLİ ŞEF İSMET İNÖNÜ

İsmet İnönü, 10 Kasım 1938 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümü üzerine, 11 Kasım 1938 tarihinde olağanüstü toplanan TBMM tarafından oy birliğiyle cumhurbaşkanlığına seçildi. 26 Aralık 1938 tarihinde toplanan CHP I. Olağanüstü Kurultayı'nda partinin "değişmez genel başkanı" seçildi ve kendine "Millî Şef" unvanı verildi.

DEMOKRAT PARTİ’NİN SLOGANIYDI

1950'de siyasi propaganda serbest bırakılınca DP radyodan ve basılı malzemeden yararlandı. Afiş yoluyla propagandanın devrimle bütünleşen ilk örneğini veren "Yeter! Söz Milletindir!" afişinde "dur" anlamında bir el vardır, altında Demokrat Parti yazar. Üstte sağda "Yeter! Söz Milletindir!" yazısı vardır.

Bu afiş mimar Selçuk Milar tarafından yapılmıştır. Afiş, seçimlerde CHP’ye karşı kullanılmıştır. Ayrıca Selçuk Milar, CHP'lilerin de bir afiş için ricada bulunmaları karşısında, Türk milletinin demokrasiyi yaşamasını istediğini ve CHP'nin halkın oyuyla gitmesi gerektiğini söyleyerek afişine tam destek vermiştir.

Yorumlar 119 Yorum Var
  • muvahhid 19.01.2023 12:54
    Milli şef İSMET in tarafındasın.Mayana uygun yere gel,yoksa birlikte gayyâ kuyusuna düşeceksin.Şunun şurasında 120 gün var.Birlikte bu manzarayı ömrümüz olursa göreceğiz.Bu millet devletini satmaz.Hiç satmadı.Bre gafil.!
  • Şef 19.01.2023 10:37
    6 masayı anlayamayorum bunların 6 sınında Kimyası farklı nasıl bir arada durabiliyorlar.
  • Allah var gam yok! 19.01.2023 10:15
    Bu algılarınız bir işe yaramayacak, emekli ve memurlarla dalga geçerek seçim kazanacağınızı mı zannediyorsunuz, karşınıza değil Kılıçdaroğlu, Trump çıksa oyum onadır, gerekirse ülkem için savaşırım ama yine de size vermem, verdirmem!
  • 60 tokat 19.01.2023 09:52
    iyide Gültekin o zaman Rahmetli Merhum Menderese neler yaptılar sende oradasın bu iş ne olacak erkeksen çık masadan delikanlılığını göster
  • yiğitçe 19.01.2023 09:44
    boş birsisin
Daha fazla yorum görüntüle