Türkiye'nin savunma sanayiinde çığır açan yerli insansız hava araçlarını hedef alan karanlık odakların çeyrek asır önce baltaladığı İHA projesinin detaylarına Haber7 ulaştı.

Haber7 - ÖZEL

Sofistike savaş uçakları ile harp paradigmalarını değiştiren milli savunma sanayii şirketlerimiz, dünyada hayranlık uyandırırken Türkiye’de bir takım siyasi karalamalara maruz kalıyor. Terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin başlattığı, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun devam ettirdiği iftira sağanağına Millet İttifakı ortaklarından Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın da dahil olması, milli savunma sanayii önündeki kötü emelleri bir kez daha gün ışığına çıkardı.

Özellikle Bayraktar TB2 SİHA’larıyla dikkat çeken ve dünyanın en büyük İHA/SİHA firmasına dönüşen Baykar Teknoloji şirketini hedef alan Babacan’ın “onlara dokunacağız” tehdidinin fiiliyata nasıl geçebileceğini, 25 yıl önceki çarpıcı olay gözler önüne serecek nitelikte.

ÇEYREK ASIR ÖNCE YOK EDİLEN İHA PROJESİ

Haber7’nin ulaştığı belgeler, Türkiye’deki mürettebatsız hava araçlarının önüne nasıl set çekildiğini ortaya çıkarıyor. Milli Savunma Bakanlığı ile Elektrik Elektronik Sistemleri Sanayii ve Ticaret A.Ş. (EES) arasında 1998 yılında imzalanan sözleşme ile İHA araştırma ve üretiminin gerçekleştirilmesi için tarihi bir adım atıldığı, ancak tuhaf gerekçelerle bu hamlenin sümenaltı edildiği öğrenildi.

AVANS BULAMADIK, PROJE İPTAL!

Türkiye’nin insansız hava aracı piyasasına erken dönemde girmesini sağlayabilecek 29 Temmuz 1998 tarihli “Uzun Mevzili İHA Sistemi prototipinin yurt içinde geliştirilmesi” projesinin uzun süre akim bırakıldığı, daha sonra “avans için gerekli kaynak bulunamadığı” gerekçesiyle rafa kaldırıldığı tespit edildi.

Yorumlar 0 Yorum Var