Otomobil firmalarının bayilerinde sıfır araç bulmak neredeyse imkansız. Sıfır araçların bulunduğu galeriler ise bunları bayi fiyatına göre 100 bin liraya varan fiyat farkıyla satıyor.

 

Türkiye’nin birçok yerinde olduğu gibi İstanbul'da da otomobil bayilerinde sıfır araç bulmak neredeyse imkansız. Bayilerde araçlar sergilenmesine karşın bayi yetkilileri, ellerinde araç olmadığını, sergilenen araçların ise satıldığını söylüyor. Bayiler marttan önce otomobil gelmeyeceğini belirtirken, ''olmayan'' araçlar, daha yüksek fiyatlara oto galerilerde çıkıyor. Sıfır araç bulamayan vatandaşlar duruma, galerilere kazandıran stokçuluğa isyan ediyor.

Sıfır araç almak isteyen vatandaşlar bayiler tarafından geri çevrilirken, Türkiye’nin farklı noktalarından paylaşılan ve stokçuluk yapıldığı iddia edilen görüntüleri ise tepkilere neden oluyor. Bayilerin stok yaptığını iddia eden vatandaşlar da paraları olduğu halde araç almamaktan şikayetçi. İddia edildiği gibi bayilerde sıfır araç olup olmadığını öğrenmek için İstanbul’daki birçok farklı marka aracın satış bayisine alıcı olarak giden vatandaşlar, gittikleri tüm bayilerde, ''aracımız yok'' cevabı ile karşılaşıyor.

Yorumlar 2 Yorum Var
  • Şuayyip 16.03.2023 00:31
    Bayilerin bahçeleri binlerce araçla dolu ama hepsi satılmış gelip alan yok doğruysa, arazi kiralayıp araçları buralarda tutuyorlar bu işe bi çözüm bulunması lazım böyle olmayacak
  • misafir 15.03.2023 18:42
    kimse araç satmıyor. devlet takibe aldığı için. ayne ev gibi. eşe dosta satıyor millet nakit paraya.