Saadet Partisi'nin mevcut politikasını tasvip etmeyen bir grup partili, 'Haymana Mutabakatı Heyeti'ni kurarak Temel Karamollaoğlu yönetimini topa tuttu. Heyetin Yürütme Kurulu Başkanı Hasan Yaşar, son gelişmeleri Haber 7 ile paylaştı.

HABER 7 - ÖZEL

Saadet Partisi Genel Başkanlığı koltuğunda 7'nci yılını dolduran Temel Karamollaoğlu'nun izlediği siyaset, parti içi muhalefete sebebiyet verdi. Partinin 2018 genel seçimlerinde CHP'den yana tavır alması ve son olarak altılı masa paydaşlarından biri haline gelmesi Milli Görüş çizgisini benimsemiş kanaat önderlerini rahatsız etti.

Partinin 30 Kasım 2022 tarihinde düzenlediği Olağan Kongresi öncesinde 'Haymana Mutabakatı Heyeti'ni oluşturan 46 politikacı, bu kez ufuktaki genel seçimlere yönelik bir bildiri yayınladı. '2023 Seçimleri Kamuoyu Açıklaması' başlıklı metinde, Saadet Partisi'nin altılı masadaki konumunun Milli Görüş ideasına uymadığı belirtilerek toplu istifa sinyali verildi. Heyeti oluşturan isimler arasında il başkanları ve genel idare kurulu üyeleri olduğu söyleniyor.

Yorumlar 0 Yorum Var