Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimler için 14 Mayıs 2023'ü işaret etmesiyle siyaset cephesi hareketlendi. Muhalefet bloğu cumhurbaşkanı adayı çalışmalarını hızlandırdı. Bu kapsamda altılı masanın ittifak ortaklarından İyi Parti Lideri Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü.

İMAMOĞLU ANADOLU TURUNA ÇIKTI

Altılı masada cumhurbaşkanı tartışmaları sürerken, adaylık için adı geçen isimlerden biri olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan sürpriz bir hamle geldi. 'Umre'den dönen İmamoğlu, seçim tarihinin açıklanmasıyla birlikte Anadolu turuna çıkma kararı aldı. Kardeş belediyelerle birlikte hayata geçirilen projelerin açılışlarına katılmak üzere olduğu açıklanan tur kapsamında İmamoğlu Sinop, Karabük, Tunceli, Artvin, Giresun ve Hakkari gibi farklı bölgelerden 15 ili ziyaret edecek.

İLK DURAK KASTAMONU

İmamoğlu Anadolu turu kapsamında bugün ilk durağı olan Kastamonu'ya geldi. Kentte yapımı tamamlanan Daday Kapalı Pazar Yeri'nin açılış törenine katılan İmamoğlu, yaptığı konuşmada dikkat çeken ifadeler kullandı. İmamoğlu, '2023' vurgusu yaparak "Memleketi birbirine düşürmek isteyen bir avuç yöneticiden bu memleketi kurtaracağız. Her şeyin çok güzel olacağı günlerin arifesinde Kastamonu'da önüne bir kelime ekliyorum; 'Şart olsun, her şey çok güzel olacak' diyorum. Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırma, hak ve özgürlüklerin her bireyi koruduğu, hukukun üstünlüğünün her bireye eşit olarak dağıtıldığı Türkiye vadetmek adına hepimiz ant içtik" dedi. 

KILIÇDAROĞLU'NA RAĞMEN ZORLUYOR

Kamuoyunda sıkılıkla belediye başkanlarının adaylığı ön plana çıksa da Kemal Kılıçdaroğlu her fırsatta Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun adaylığının önüne set çekerek belediye başkanlıklarına devam edeceklerini söyledi. Kılıçdaroğlu Saraçhane'den sonra son olarak 6 Ocak'ta Dudulu-Bostancı Metro Hattı açılışında "Ekrem başkan İstanbul’u dünyanın incisi haline getirecek" diyerek İmamoğlu'na İstanbul'u işaret etmişti.

Ancak İmamoğlu'nun seçim tarihinin açıklanmasının hemen ardından, çıktığı bu Anadolu turu 'Kılıçdaroğlu'na rağmen adaylıktan çekilmediği' şeklinde yorumlanıyor. İmamoğlu'nun Klıçdaroğlu'na rağmen bu girişiminde bulunmasının ardından Kılıçdaroğlu'nun bundan sonraki mesajlarının da sertleşeceği öngörülüyor. 

 

Yorumlar 3 Yorum Var
  • Gül 24.01.2023 10:38
    İmamoğlu taraftarı değilim yaptuçıklarınıda onaylamıyorum ama çabalarını da takdir ediyorum, en azından sayın Erdoğanı taklit etsese bu bile büyük başarı, ama halk ta bunun bilincinde.
  • Muzaffer 23.01.2023 12:11
    Bize İstanbul da yaptığın güzel olacak palavraları yeter. İkinci bir güzel olacağa karnımız tok. Müteahhitlik yap sen yine bu işler sana 10 Numara büyük
  • Hüseyin 22.01.2023 11:34
    Sen medyanın pofpofladığı bir kişisin Ülke yönetmek şuan için senin yapacağın iş değil.