Seçimlerin yaklaştığı dönemde il teşkilatlarında vekillik istifası için boşalan koltuklar için yapılacak başkanlık seçimleri İyi Parti'de yıkıcı tartışmalara sebep oluyor. Ankara il başkanlığı için İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dikbayır ile Siyasi İşler Başkanı Koray Aydın’ın desteklediği 2 farklı aday üzerinden yaşanan gerilimin bir benzeri İzmir’de yaşanıyor.

İZMİR’DE KOLTUK KAVGASI

Genel Başkan Meral Akşener’in hastanelik olduğu ve kongrenin ertelendiği “Ankara gerilimi”nin ardından İzmir il başkanlığı seçimi için İzmir Milletvekilleri Müsavat Dervişoğlu ile Aytun Çıray’ın başrolde olduğu kavga gün yüzüne çıktı.

Bugünkü kongrede İyi Parti TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu'nun desteklediği avukat Ülkü Doğan ile İyi Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray’ın desteklediği Sinan Bezircilioğlu karşı karşıya gelecek.

DERVİŞOĞLU’NDAN YAYLIM ATEŞİ: O ADAYI TANIMIYORUM, HİKAYESİ YOK!

Kongrede Ülkü Doğan’ı desteklediği belirtilen İyi Parti İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, karşı aday Sinan Bezircilioğlu’nun “genel merkezin adayı” olduğu yönündeki iddialara çok sert tepki gösterdi. Gündeme Bakış isimli İzmir yerel haber sitesine konuşan Dervişoğlu, “Ben sayın Bezircilioğlu’nu hiç tanımam. Oturmuşluğum ve konuşmuşluğum yoktur. Komik değil mi? İzmir’de 25 yıldır siyaset yapıyorum ve bahse konu kişiyi tanımıyorum. Ayrıca il yönetimiyle ve ilçe başkanlarımızla gidip geldikçe toplantılar yapar, her gelişimde seçim çevremdeki ilçelerimizi ziyaret ederim. Ağır görevlerime rağmen taban siyasetini de ihmal etmem. Kendisiyle hiç denk gelmişliğim yoktur. İl yöneticilerimiz ve ilçe başkanlarımız için de durum pek farklı değil. Onlar da kendisini aday olduktan sonra tanıdılar. İYİ Parti içinde keşke bir hikayesi olabilseydi. Belki de genel merkezin adayı yalanı, bir hikaye yaratabilmek için uydurulmuştur.” dedi.

‘GENEL MERKEZİN ADAYI’ DİYE PAZARLIYORLAR!

Üstü örtülü olarak İyi Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray’ı eleştiren Dervişoğlu, “Hiç kimsenin tanımadığı birini kongre öncesi aday diye çıkaracaksınız, ‘benim adayım’ demeyeceksiniz, kendinizi saklayacaksınız ondan sonra da ‘genel merkezin adayıdır’ diyerek pazarlayacaksınız. Bu öncelikle genel merkezimizin adı kullanıldığı için, sayın genel başkanımıza saygısızlık, İzmir’e de hakarettir" ifadelerini kullandı.

ÇIRAY İLE GELENEKLERİMİZ FARKLI

“Aytun Çıray ile ayrı nokta mısınız?” sorusunu da cevaplayan Müsavat Dervişoğlu, şöyle konuştu:

“Ben o konu ile ilgili hiçbir değerlendirme yapmıyorum, ben başından beri bu partinin birliğiyle, ortak mücadele iradesiyle meşgulüm. Aynı kişileri desteklemek mecburiyetinde de değiliz. Aytun Bey de bu partinin milletvekili olarak farklı bir tercihte bulunabilir. Ben o tercihe saygı duyarım. Kendisi DYP’de, ANAP’ta, CHP’de siyaset yapmış birisidir. Dolayısıyla geleneklerimiz ve yöntemlerimiz farklıdır. Aytun Bey ile benim aleni bir mücadelem yok ama şayet böyle bir izlenim yaratılıyorsa; bu benden kaynaklı bir durum değil.”

[Aytun Çıray] Aytun Çıray

"TARAF OLACAĞIM!"

Kongrede taraf olacağını dile getiren Dervişoğlu, “Taraf olmak mecburiyetindeyim. Nereden taraf olacağım; önce Türkiye'den taraf olacağım, sonra partimden taraf olacağım, sonra da İzmir'den taraf olacağım. Benim de bir oyum olduğu için 'Ben tarafsızım' demek durumunda değilim. Elbette ki taraf olacağım.” diye konuştu.

SÜRECİ DOĞRU YÖNETEMEDİK

Partisini de eleştiren Dervişoğlu, “Bu kadar tartışmanın ve bilgi kirliliğinin olduğu yerde demek ki süreç doğru yönetilmemiştir. Doğru yönetilmeyen sürecin de yanlış sonuçları kendini gösterir. İzmir'de esas itibariyle yaşanan budur.” sözlerini sarf etti.

AKŞENER KATILMAYACAK MI?

İddialara göre İYİ Partili Aytun Çıray’ın desteklediği aday olan Sinan Bezircilioğlu ile Müsavat Dervişoğlu’nun desteklediği aday Ülkü Doğan ile birlikte seçimde iki aday yarışacak. 22 Ocak akşamı saat 17.00’de gerçekleşecek kongrede iki İzmir milletvekilinin adayları kozlarını paylaşacak. Gerilimin seçim sonrasında da devam edeceği konuşuyor.

İzmir'de bu durumdan memnun olmayan Akşener'in kongreye katılmayarak İzmir’de hiçbir adayı desteklemediği mesajı verdiği iddia ediliyor.

KILIÇLAR İLK ANKARA’DA ÇEKİLDİ, AKŞENER HASTANELİK OLDU

İYİ Parti'de Ankara İl Başkanlığı için parti içinde Koray Aydın cephesiyle Meral Akşener cephesinin farklı adaylar çıkarması krize yol açmıştı. Koray Aydın'ın 10 Ocak günü sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Serdar Tunç hakkında “adayımız” demiş, peşinden genel merkez destekli İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dikbayır “Ankara İl Başkan Adayımız Batuhan Yılmaz” açıklamasında bulunmuştu.

Yaşanan gerilim sonrası 14 Ocak’taki İyi Parti Ankara İl Kongresi, hiçbir gerekçe gösterilmeksizin 29 Ocak’a ertelenmişti.

Kongreye 1 gün kala gerilimin had safhaya ulaşmasıyla sorunu çözemeyen İyi Parti lideri Meral Akşener’in fenalaştığı, kalp teklemesi nedeniyle hastaneye kaldırılmasının arkasında bu nedenin yattığı öne sürülmüştü.

İyi Parti Ankara'da tansiyon, Koray Aydın ile Ümit Dikayır'ın geri adım atmasıyla çözüme kavuşturulmuştu. Aydın ve Dikbayır, sosyak medyadan yaptıkları peş peşe paylaşımlarla Meral Akşener'in takdiriyle kongreye tek adayla gidileceğini ve adayın Faruk Köylüoğlu olduğunu duyurmuştu.

Yorumlar 0 Yorum Var