Ekrem İmamoğlu Atina’ya gitti. B40 Balkan Şehirleri Ağı Atina Zirvesi kapsamında 10 Balkan ülkesinden yaklaşık 70 belediye başkanı, Yunanistan'ın başkenti Atina'da bir araya geldi.

Zirvede B40 Balkan Şehirleri Ağı Dönem Başkanlığı, İstanbul'dan Atina'ya devredildi.

3. ZİYARET

Yunanistan tarafından desteklenen İmamoğlu, Atina'da Belediye Başkanı Bakoyannis ile bir araya gelerek dostluk mesajı verdi. Öte yandan Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturduğu günden bugüne kadar 3 kez Atina'yı ziyarete gitti..

Atina Belediye Başkanı Kostas Bakoyannis, zirvenin açılış konuşmasında, B40 Balkan Şehirleri Ağı Atina Zirvesi kapsamında belediye başkanları arasında 100'ün üzerinde ikili görüşme planlandığını belirterek, "En önemli unsur komşular arasında açık ve verimli diyalogdur." dedi.

"ATİNA VE İSTANBUL KARDEŞTİR"

Zirveye katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yaptığı konuşmada, medeniyetler çatışması yerine, medeniyetlerin işbirliğini tercih ettiğini dile getirerek, "Benim için coğrafi olarak dünyanın tam merkezinde bulunan İstanbul ne kadar buluşmaların şehriyse Balkanlar da işbirliğinin merkezidir, öyle olmalıdır." dedi.

Balkan ülkeleri içerisindeki farklılık ve çeşitliliklere dikkati çeken İmamoğlu, "Birlikten kuvvet doğar." dedi.

İmamoğlu, "Atina ve İstanbul'un kardeş olduğu kadar, Taksim ve Sintagma Meydanı, o meydanları dolduran insanlar da kardeştir." diye konuştu.

Yorumlar 4 Yorum Var
  • abdulbaki 24.01.2023 00:17
    her kes kanının icab ettiğini yapıyor. umre felan bahane. fatihin ibrahim paşası vardı ya, işte ekremde aynısı. zorla bi insanı Türk yapamazsınız.
  • Gazanfer 23.01.2023 19:29
    Ata memleketine sılayı rahim yapmak herkesin hakkı.. Makaryos heykeli dikene ise bir de plaket hediye filan da verebilirler yani .
  • Yolcu 23.01.2023 17:21
    Bizim inancımızda ancak müminler kardeştir senin bu söylemin Allah'a isyandır ve Müslüman olmadığını gösterir ek rum
  • Ahmet 61 23.01.2023 17:14
    Ümreden sonra atina ne alaka