Son dakika haberi... Başkan Recep Tayyip Erdoğan, tarihi Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) Salonu'nda düzenlenen Kültür ve Turizm Bakanlığı 2022 Özel Ödülleri Töreni'nde çok çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Kültür ve sanatı esir alan tekelci ve aşırıcı ideolojilere karşı çıkan Başkan Erdoğan'ın hitabında "Uzun yıllar boyunca kültür sanat camiamızı esir alan, Türkiye'nin zengin kültür iklimini tek tipleştiren mahalle baskısını reddediyoruz. Sanatı kalıplara hapseden ideolojileri kabul etmiyoruz.

Kültürümüzün özgürleştiğini görüyoruz. Sadece Sinema dizi sektörümüzün son yıllardaki başarılarına bakmak bile mahalle baskısının geri kalmışlığa mahkum ettiğini ortaya koyuyor. Bu süreci geleneksel veya modern diye ayırmadan, sanat ve sanatçılarımıza destek vererek teşvik ediyoruz.

İstanbul'a kazandırdığımız Atatürk Kültür Merkezi'miz, 80 yeni kültür merkezimizle sanata sanatçıya ehemmiyeti gösterdik. İstanbul'umuzun tarihinde yeri olan Rami Kışlası'nı kütüphane ve kültür merkezine dönüştürerek hizmete açtık.

Ortak değerlerimize sahip çıkmaya önem veriyoruz. 2023 yılını Mevlana yılı olarak inşa ettik. Anadolunun manevi mimarlarından büyük mutasavvuf Mevlana'yı hep birlikte yad edeceğiz. 

Nefret yerine muhabbetin, umutsuzluk yerine umudun hakim olması için canla başla çalışacağız. Tüm kurumlarımızdan Mevlana yılının hakkıyla idrak edilmesi için gerekli tüm çalışmanın yapılmasını bekliyoruz. 

Ödül alan kurumları şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum." dedi.

Yorumlar 0 Yorum Var