Altılı masa 11. toplantısında Başkan Erdoğan'ın adaylığına karşı çıktı. Kemal Kılıçdaroğlu geçen yıl, "Erdoğan’ın adaylığı için özel bir tartışma yapmayacağız. Tartışmalar artık geride kalmalı. Aday olmak istiyorsa buyursun gelsin" demişti.

CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti genel başkanları katılımıyla 11 ayda 11'inci kez toplanan altılı masanın, İyi Parti Genel Merkezi'nde 9 saat süren toplantısının ardından açıklama yapıldı.

BAŞKAN ERDOĞAN'IN SEÇİME GİRMESİNİ İSTEMİYORLAR: 3. KEZ ADAYLIĞINI KABUL ETMİYORUZ

Muhalefetin 4 gözle beklediği cumhurbaşkanı adayı bu toplantıdan da çıkmazken yayınlanan ortak açıklama metninde, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın adaylığına karşı olacakları bildirildi.

Muhalefetten 6 partinin liderinin imza attığı ortak açıklamada, "Türkiye, hukuksuzluk, kanunsuzluk ve baş bozuklukla hareket eden bir hükümet tarafından yönetilmektedir. Bu çerçevede, Anayasa ve kanunda hiçbir tereddüte yer vermeyecek kadar açık bir şekilde düzenlenmiş olan hükümler uyanınca, TBMM yenileme kararı almadığı müddetçe, Sayın Erdoğan'ın 14 Mayıs'ta yapılacak olan seçimlerde bir kez daha aday olması mümkün değildir.

Cumhurbaşkanının, Anayasa'ya aykırı olarak üçüncü kez adaylığını ilan etmesi demokrasi tarihimize eklediği bir diğer kara sayfadır. Anayasa'yı yok sayan bu baş boşluğu kabul etmediğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız." sözleri sarf edildi.

ALTILI MASA BAŞKAN ERDOĞAN ÜZERİNDEN HEDEF SAPTIRMA PEŞİNDE

Söz konusu metinde, altılı masanın adaylık konusunda düştüğü ihtilaf gözler önüne serilirken, muhalefetin hedef saptırmak için Başkan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ndeki 2. defa gerçekleşecek adaylığı 3. kez aday oluyormuş gibi gösterilmeye çalışıldı.

KILIÇDAROĞLU: ERDOĞAN'IN ADAYLIĞINA İTİRAZIMIZ YOK

Oysa geçtiğimiz yıl, TV 100'e konuk olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Başkan Erdoğan'ın adaylığına karşı dönem tartışması yapmayacaklarını açıklamıştı.

Kılıçdaroğlu, 4 Şubat 2022'de kendisine yöneltilen, "(Erdoğan’ın adaylığına karşı üçüncü dönem itirazı yapacak mısınız?" sorusuna "Yok hayır. Net; aday olmak istiyorsa buyursun gelsin, millet herkesin boyunun ölçüsünü verecektir. Özel bir tartışma yapmayacağız. Bu tartışmalar artık geride kalmalı. Biz yapmayacağız. Başkaları tartışırsa ona bir şey diyemeyiz, en azından biz yapmayacağız. Bu sandık gelmeli, demokratik ölçüler içinde hepimiz gidip sandıkta oy kullanmalıyız ve bir karabasandan bu ülkenin kurtulması lazım. Bu sonbaharda seçim olabilir; soğukkanlılıkla sandığı bekleyeceğiz." yanıtını vermişti.

 

Yorumlar 2 Yorum Var
  • Konyalı 27.01.2023 02:44
    adam bi gün önceki lafını inkâreden biri bir yıl çok bide duman tütmedi en önemliside test yapılmadıysa çok büyük sorun çıkar altılı masa bunu kaldırmaz benden söyleyimesi.
  • Abdullah 27.01.2023 01:34
    Kılıcdaroglu karşıma çık diyordun ne oldu .bu kadar döneklik olmaz ya.