Pakistan'ın sahip olduğu Fransız yapımı Agosta 90B Sınıfı denizaltıların yarı ömür modernizasyonunu içeren ihaleyi Türkiye'nin üretici firmaya karşı kazanması Yunanistan'da büyük ses getirdi.

Yunan basını, Türkiye ile Pakistan arasında denizaltı anlaşması karşısında yaşadığı hazımsızlığını manşetlere taşıdı.

"TÜRKİYE TEHLİKELİ BİR OYUN OYNUYOR"

"Türkiye, Fransız denizaltılarıyla tehlikeli bir oyun oynuyor" başlığıyla konuyu gündeme taşıyan Yunan basını, "Pakistan'ın Fransız yapımı denizaltıları Fransa tarafından değil Türkiye tarafından modernize ediliyor" değerlendirmesinde bulundu.

STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ'nin Pakistan ile yapılan anlaşma kapsamında ilk denizaltının Nisan 2021'de teslim edildiğini ikincisinin Aralık 2022'de kullanıma sunulduğunu, üçüncü denizaltı için ise çalışmaların sürdüğü ifade edildi.

Haberde STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ Genel Müdürü Özgür Güleryüz'ün açıklamalarına yer verildi;

"Bu proje bizim için gerçekten kritik bir proje. Üretici firmaya karşı kazandığımız bir ihale. Yurt dışında çok fazla örneğini göremezsiniz. Üretici firmalar dışında bu yetkinliğe sahip firma sayısı çok fazla yok. Bu denizaltı modernizasyonuyla STM, denizaltı konusundaki yetkinliğini ispatlamış oldu. Birçok yerli ve milli firmamızın bizle beraber ihracat yapmasına kapı açmış olduk. Bu tarz platformlara, denizaltılara sahip ülkelere de mesaj olmuş oldu. Çünkü üretici firma dışında STM, çok kapsamlı bir modernizasyonu yurt dışında, Pakistan'da gerçekleştirdi. Üçüncü denizaltı için çalışmalarımız yoğun şekilde devam ediyor. Ülkemizin denizaltı gibi çok ileri teknoloji içeren stratejik bir alanda gerçekleştirdiği ilk mühendislik ihracatı. 50'ye yakın alt yüklenici firmamız var. Bu projeyle hepimiz için yeni bir kapı açıldı"

Yorumlar 6 Yorum Var
  • Ibrahim 27.01.2023 19:55
    Neyine şaşırıyon birisi Pakistan diğeri turkiye
  • MustafA 27.01.2023 16:14
    Allah yolumuzu açık gardaşligimizi daim etsin müslüman ülkelere birlik olmayı iri güçlü olmayı nasip etsin
  • Yolcu 27.01.2023 15:45
    Selam olsun basbakanimiza tepriklersunarim. R. T. E. her yerde bizim kardimizda yunan Bir maydos gibi karsimiza cikiyor senkimsinyahu. senbir yunan sin baska birsey degilsin.,?
  • toto 27.01.2023 12:55
    anlayamadıkları şu. denizaltıyı alınca senin oluyor sonra istediğini yapabilirsin onunla. istersen çiçek dikersin, istersen düşmanın üzerine salarsın. fakat bu yunanistanda böyle değil anlaşılan. nasıl ki yöneticileri başkasının sözüyle dönüyorsa fransadan aldıkları gemi ve uçakları da kendi denetimlerinde değil. yani karşımızda yalandan burnu uzamış bir kukla var
  • Akif 27.01.2023 12:37
    Tebrikler harika bir iş çıkartmışsınız devamını dileriz..
Daha fazla yorum görüntüle