CNN Türk’te Akıl Çemberi programına katılan gazeteci Hulki Cevizoğlu, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İlk turda milletvekillerinin belli olacağını söyleyen Hulki Cevizoğlu, birinci turun sonucunun ikinci tura etki edeceğini kaydetti.

O akşamın milletvekili sonuçları ikinci tura damgasını vuracak.” diyen Cevizoğlu, “Herkes ‘Cumhurbaşkanı adayı kim olacak sorusu?’ üzerinde duruyor. Ancak Meclis çok önemli. Akşener bunun üzerinde duruyor. Akşener, ‘Muhalefette birinci parti olacağız’ diyor.” dedi.

AKŞENER’İN OPERASYONU CHP ÜZERİNE

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in CHP'den oy almaya çalıştığını söyleyen Cevizoğlu, "Akşener'in operasyonu CHP üzerine" dedi. Akşener'in İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu üzerinden oyun kurguladığını iddia eden Hulki Cevizoğlu şu ifadelerde bulundu.

“Akşener’in defalarca ifade ettiği sözlere bakarsak, ‘Görevimiz Tehlike’ filminden de esinlenerek ‘Operasyon CHP’ diyebiliriz. Akşener’in operasyonu CHP üzerine. Erdoğan’ı yenip AK Parti’den daha fazla oy alması mümkün değil. Kimi yenebilir? Ana muhalefetteki CHP’yi yenebilir. Zaten söylüyor, ‘Ana muhalefetteki birinci parti biz olacağız’ diyor. O yüzden ana muhalefetin ezilmesi lazım. O yüzden İmamoğlu’na oynuyor, bazen Mansur Yavaş öne çıkıyor."

“İMAMOĞLU ÜZERİNDEN CHP BÖLÜNÜYOR”

Bugüne kadar Akşener’den hiç İYİ Partili birisinin aday olabileceğini açıkladığını şunu duyduk mu? Hiç duymadık.” diyen Cevizoğlu, Akşener’in attığı adımlarla CHP’nin bölündüğünü öne sürdü. Cevizoğlu şunları söyledi:

“CHP’nin arka bahçesine göz dikerek, onun belediye başkanlarına, örnek olayımızda İmamoğlu üzerine oynanıyor. Eylemler ve sözler ne olursa olsun, İmamoğlu üzerinden bugün CHP bölünüyor. İster Akşener’in isteğiyle olsun, ister İmamoğlu’nun hırsı ve ihtirasıyla olsun, CHP şu an bölünüyor. Şu anda ondan daha fazla olarak CHP içerisinde büyük bir çatışma var.”

İMAMOĞLU’NU ELEŞTİRDİ: ŞİMDİ UMRENİN ZAMANI MI?

İmamoğlu’nun umreye gitmesinin siyasi bir eylem olduğunu iddia eden Cevizoğlu, “İmamoğlu ‘bakın Kılıçdaroğlu Kabe’ye gitmiyor ama ben gidiyorum’ diyor. Tehlikeli bir oyun yapıyor. Mezhepçilik üzerinden bunu yapmıyor ama kardeşim şimdi zamanı mı? Cumhurbaşkanı olacaksan oraya odaklanacaksın. Eğer amacın samimi ibadet olsa, adaylar açıklanır, kendi kesiminiz rahatlar. Sen o zaman bırak umreyi hacca gidersin ondan sonra. Ama şimdi yaptığın zaman 6’lı masaya mesaj veriyorsun.” dedi.

Kaynak: Haber7

Yorumlar 38 Yorum Var
  • Kaçkarlı 24.02.2023 16:15
    İlk turda piyon bileşenlerine karşı Reisi %72 + ile iktidar yaparak hertürlü terör ve şer yuvalarından kurtulalım,Vesselam.
  • Qwerty 27.01.2023 22:02
    Akşener açıkçası! En basit ulaşıp oynayabileceği kişinin peşinde dolaşıyor. Bunu anlamayacak ne varki. Olay ufak tefek akıllara bağlanmış işte.
  • Turgut 27.01.2023 21:48
    İlt turda Reis..%56.19...
  • Ali 27.01.2023 19:35
    Kimin aday olması önemli değil, önemli olan milletimizin tercihidir, Reisimi veya bir başkasınımı tercih ederler herkes saygı duyacak. Kim aday olursa başarılar diliyorum.
  • vatandaş 27.01.2023 19:03
    Merol hanım senin en kısa zamanda chp nin başına geçtiğini görmek istiyoruz.
Daha fazla yorum görüntüle