Danimarkalı ırkçı siyasetçi Rasmus Paludan, Kur'an-ı Kerim yakmaya devam ediyor.

Uluslararası kamuoyunu karşısına alan ve dün, "Erdoğan İsveç'in NATO üyeliğini onaylayana kadar her cuma Kur'an yakacağım" diyen Paludan, bugün çirkin eylemini gerçekleştirdi.

EYLEMİ İZLEMEYE ÇOK SAYIDA KİŞİ GELDİ

Başkent Kopenhag'ın popüler bölgelerinden Norrebro'ya giden Paludan, kurşun geçirmez kask ve yelek giyerek kamuoyunun karşısına çıktı. Polisin barikat kurduğu alanda çok sayıda insan da Paludan'ı izledi.

GENİŞ ÖNLEMLER ALINDI

İslam Toplumu Derneği'ne ait caminin karşısına gelen Paludan'ın eylemi öncesi, Danimarka polisinin geniş güvenlik önlemleri aldığı görüldü.

Camii önünde Kur'an yakan Paludan'ın eylemi sırasında yaklaşık 50 polis memurunun olduğu görülürken, alanda büyük bir polis otobüsünün de olduğu belirtildi.

MÜSLÜMANLAR SAKİNLİĞİNİ KORUDU, PROVOKASYONA GELMEDİ

Öte yandan Danimarka Dışişleri Bakanı Lars Lokke Rasmussen de bir açıklama yaptı. Rasmussen, "Türkiye ile Danimarka'nın iyi ilişkileri var ve bu değişmedi. Danimarka ve bireyleri arasında görüş ayrılığı vardır" dedi.

Paludan'ın cuma çıkışı Kur'an-ı Kerim'i yaktığı sırada cami hoparlöründen tekbir sesleri duyuldu. Camii cemaati de provokatöre karşı soğukkanlılığını korudu. Cemaatin ileri gelenleri, provokasyondan uzak tutmak için namazdan çıkanlara bölgeden uzaklaşmalarını telkin etti.

TÜRKİYE'DEN EYLEME VERİLEN İZNE KINAMA

Danimarka Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı. Kur'an'a karşı saldırı içeren eyleme izin verilmesi kınandı.

"DANİMARKALILAR PALUDAN'IN PROVOKASYONUNA KARŞI ÇIKIYOR"

Cuma çıkışı AA muhabirine konuşan camii gönüllüsü Filistinli Halid el-Subeyhi, ilk kez yaşanmayan bu duruma alışık oldukları yanıtını verdi. Subeyhi, Paludan'ın iki yılı aşkın süredir Danimarka'da birçok caminin önünde bu provokasyonu gerçekleştirdiğini belirterek, "Bizim kendisine mesajımız şudur; 'Bunu yapma, bu ifade özgürlüğü değildir. Bu, Danimarkalı Müslüman azınlık açısından bir provokasyondur'" ifadesini kullandı. Halid el-Subeyhi, Müslüman toplumun provokasyona gelmeme konusunda dikkatli davrandığını belirterek, "Hasta bir adam. Dikkat çekmek için Müslümanları provoke etmek istiyor" diye konuştu.

Olayı görmek için bölgeye geldiğini aktaran Türk vatandaşı Sedat Güzel de "Danimarka vatandaşlarının yüzde 99'u Paludan'ın provokasyonlarına karşı" dedi.

Yorumlar 4 Yorum Var
  • Vatandaş 27.01.2023 19:59
    Bunu yapanı ve destek verenleri lanetliyoruz
  • Cengiz yuksel 27.01.2023 17:43
    Lanet olsun
  • AHMET ERİNAN 27.01.2023 17:31
    bende kuranı kerimi okumaya devam ediyorum kuranda diyorki ikra oku dinlemiyorsun okumuyorsun sen ey zındık günese bakıp karanlık diyorsun bak muhammed bin mesleme kab bin nesrefi ne yapmıstı bi arastır görürsün sonunu yasasın cehennem zalimler icin
  • BALTACI 27.01.2023 16:54
    Eceli gelen eşşek aslana yakalanırmış bu kafir keferenin akibeti aynı danimarkalı karikatüristtin akibeti gibi cehennemi yaşayarak geberecek inşalllaah