Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Kenya’nın Sıaya Bölge Valisi James Aggrey Bob Orengo ve beraberindeki heyeti Külliye'deki makamında kabul etti. Topçu, toplantıdaki konuşmasında Türkiye’deki iş adamları ve insani yardım kuruluşları ile iki ülke ilişkilerinin her alanda daha da güçlenmesi ve gelişmesi için gerekli çalışmaların süreceğini dile getirdi. Topçu, Orengo’yu ve beraberindeki heyeti ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirttiği konuşmasında, Azerbaycan'ın Tahran Büyükelçiliği'ne yapılan menfur saldırıyı yapanı ve yaptıranları lanetlediğini vurguladı. Saldırıda şehit olanlara Allah’tan rahmet, Azerbaycan milletine başsağlığı dileklerinde bulunan Topçu, “Büyük Atatürk’ün sözleriyle ifade edelim ki ‘Azerbaycan’ın sevinci bizim sevincimiz, kederi bizim kederimizdir’ çünkü umum milli lider Haydar Aliyev’in dediği gibi, ‘Biz bir millet, iki devletiz’ Ankara Bakü, Bakü Ankara’dır” diye konuştu.

Yorumlar 3 Yorum Var
  • Gönül TOPAKTAŞ 27.01.2023 20:03
    Kardeşimin yüreğine taş değse yüreğim sızlar, kardeşimin yüreğine kurşun değmiştir. Yüreğimiz yaralandı. Şehidimize yüce Allahdan rahmet yaralılarımıza acil şifa dilerim.
  • Göktürk Alp 27.01.2023 19:59
    İyiki varsınız.HemTürk Dünyası gemde Gönül Coğrafyamız ile bu kadar yakından ilgilenmeniz bizleri çok memnun ediyor. Allah sizden razı olsun
  • Erdem 27.01.2023 19:35
    Allah senden razı olsun.Muhsin başkanın yol arkadaşı olduğun nasıl da belli.