İttifak ortakları HDP ile yan yana gelmekten kaçınan ve "HDP'nin olduğu masada olmayız" diyen  İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, geçtiğimiz günlerde Diyarbakır'da yaptığı konuşmada, "Mesele silahlara veda ve kan dökmeye tövbe etmekse biz varız" diyerek yeni bir çözüm süreci vaadinde bulunup PKK'ya göz kırpmıştı.

Akşener'in ardından, İYİ Partililerin de HDP konusunda açıklamaları geldi. Akşener'in Başdanışmanı Ahmet Eşref Fakıbaba, katıldığı canlı yayında, hakkında kapatma davası bulunan HDP'ye ilişkin, "İnşallah kapanmaz HDP. Kapanırsa da bize oy verecekler" itirafında bulundu.

AKŞENER'DEN DİYARBAKIR'DA 'YENİ ÇÖZÜM SÜRECİ' VAADİ

Millet İttifakı üyelerinin HDP ile yakınlaşması dikkat çekerken, ittifakta sözde ittifak içinde yer almayan HDP ile temaslar devam ediyor. Son olarak, Diyarbakır İl Kongresi'nde konuşan Meral Akşener yaptığı konuşmada çözüm süreci vaadinde bulundu. Akşener "Mesele silahlara veda ve kan dökmeye tövbe etmekse biz varız. Biz konuşan Türkiye'den yanayız" ifadelerini kullanarak HDP'ye mesaj gönderdi.

İYİ PARTİ'DEN HDP İTİRAFI

Akşener'in ardından, İYİ Partililerin de HDP konusunda açıklamaları geldi. Akşener'in Başdanışmanı Ahmet Eşref Fakıbaba, katıldığı canlı yayında, hakkında kapatma davası bulunan HDP'ye ilişkin, "İnşallah kapanmaz HDP." diye konuştu.

İttifak ortaklarının parti kapatma cezası alması durumunda kendilerine oy vereceğini de itiraf eden Fakıbaba, "Kapanırsa da bize oy verecekler." ifadelerini kullandı.

 

Yorumlar 3 Yorum Var
  • Çiçek 28.01.2023 13:33
    HAİNLER BAŞA GELİRSE PETROLÜMÜZE GİDER BENCE BAK ABD AFKANİSTANDA IRAKTA SURİYEDE PETROL ALMIYOR mu halkın petrolünü elle geçirdi nasıl içerdeki işbirlikçileriyle ırakta kaç masumu ölürdü ABD PKK TERÖRİSTE Niye SİLAH VERİYOR yönettiği için bunu yap şunu yap HAİN İÇERDE
  • Çiçek 28.01.2023 11:07
    SADECE. PARA. SİYASİ. GÜÇ. Peşindeler Başa geldiler çok insanı işinden EKMEGİNDEN ETTİLER sonra TERÖRİSTİ İŞE Almış . pkk. bagi olanları almış. yıllarca ÇALIŞMIŞ emek VERMİŞ işçiyi çıkartan hainler siz İSRAİL. ABD PKK YUNAN VE İŞ birlik çikeri onların vekilleri. bu ÜLKEYİ İNŞALAH YÖNETMESİNLER ALLAH IN. İZNİYLE AKP HALKA HİZMET yaptıkça bunlar sanki ÇILDIRIYOR niye yol yaptın niye hastane yaptın NİYE ASKERE Silah YAPTIN Niye iha yaptı siz oturup masada çay kahfe içip ülkeyi nasıl BÖLÜRÜZ Nasıl istihbaratı yıkarız diye hesap yapanlar ALLAH IN İZNİYLE Siz hainler kaybedersiniz inşallah genç nesil SAHİP ÇIKACAK vatana millete İNŞALAH
  • Misafir 28.01.2023 07:48
    Zaten berabersınız