DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, partisinden kimsenin, "Türklüğü Anayasa'dan çıkaracağız demediğini" savundu. 

"TEK BİR DEVA PARTİLİ DEDİYSE BEN İSTİFA EDERİM"

Habertürk yayınına katılan Ekmen, karşısındaki konuğa, "Sizden istirham ediyorum. Bu program devam ederken tek bir DEVA Partisi yetkilisinin Türklüğü Anayasa'dan çıkartacağız cümlesi kullandığını ispat ederseniz, ben bu partiden istifa ederim" şeklinde çağrı yaptı. 

SANEM OKTAR'IN SÖZLERİ ÇOK TARTIŞILMIŞTI

DEVA Partisi Kurumsal İletişim ve Tanıtım Başkanı Sanem Oktar, Enver Aysever'in sorularını yanıtlarken "Anayasa'dan Türklüğü çıkaracaklarını" söylemişti. Oktar, "Türkiye'de Atatürk milliyetçiliği diye bir tarif var. Siz başka bir tarif mi getiriyorsunuz? Anayasa'dan Türklüğü çıkarıyor musunuz?" sorusu üzerine şöyle konuştu:

"Doğru. Kabul edeceğimiz vatandaşlık anlayışında herhangi bir etnik, dini ya da kültürel kimliğe atıf yapılmayacaktır. Farklılıklar arasında birini diğerine karşı ayrıcalıklı kılan bir tercihte bulunulmayacaktır. Her vatandaşı eşitlik temelinde kapsayan bir anlayış benimsiyoruz."

Yorumlar 4 Yorum Var
  • Abdullah 29.01.2023 09:47
    Söz agızdan çıkar görelimsayın kişi
  • Hüseyin Yıldız 28.01.2023 18:49
    Eyy söz erkeğin ağzından çıkar haydi erkek görelim nekadar erkeksin
  • Ali 28.01.2023 16:21
    Yav istifa etmez bunlar rüzgara doğru dönerler
  • abdullah 28.01.2023 15:42
    eee istifa etti mi. Aslında böyle iddialı konuşmak yerine açıklama yapsaydı bence daha iyi olurdu.ama sorun şu bir şeyden haberleri yok parti programından tuzukten birbirlerinden haberleri yok.rasgele konuşuyorlar. muhalefetin tamamı böyle vizyon ve hedef yok. tek hedef Erdoğan. sonra onu o zaman düşünürüz.
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek