İstanbul'da düzenlenen Türkiye Buluşmaları Beyoğlu Sohbetleri'nin konuğu olan Baykar Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar milli savunmaya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

28 ülkeye ihraç edilen Bayraktar TB2'nin en yakın rakibinden 5 kat fazla konuşulduğuna dikkat çeken Bayraktar, "Ben şu lafı işittim, 'Evladım iyi eğitim almışsınız ama adamlar almış başını gitmiş, Amerikalılarla aramızda tercümanlık yapsanız yeter. Daha fazlasını kurcalamayın'. Öğrenilmiş çaresizlik dediğimiz şey. Asla yapamayız düşüncesi en büyük engeldir. Sizden iyi bir şey çıkacağına inanmıyor. Silikon Vadisi'nin kuruluşunda savunma sanayi vardır. Amerika bütün dünyanın savunma sanayilerinden daha fazla harcıyor.

7 ÜLKE PARA TOPLADI

Dünya tarihinde bunun örneğini göremezsiniz 7 ülke para topladı. Bizim Bayraktarları almak için. Türkiye'nin 20 sene önce böyle bir ivmesi yoktu. Türkiye'nin şu anda iyi bir ivmesi var. Böyle devam ederse çok iyi bir yere gelir. Savunma sanayinin geliştirilmesi, milletimizin beka mücadelesidir. Teknoloji geliştirmeyen ülkelerin başına neler geldiğini görüyoruz. Kendi sınıfında en iyi diyeceğimiz hava aracını yaptık. Türkiye'den yüksek teknoloji işi savunma sanayi ürünleri çıkabiliyor. Baykar hayatını tümüyle bu işi vakfetmiştir, aile olarak.

Yorumlar 48 Yorum Var
  • Özcan 30.01.2023 20:07
    Bende 1994 ilk nitril kaplama Eldiven ürettiğimde Sayın Selçuk Bayraktarın dediği çok doğru Türk malımı kesin iyi değildir gibi aşalamalara maruz kaldık ve yurtdışı satışlarımız olmasına rağmen hep aşagıya çekmek istediler başaramadılar hep inandık inandık
  • Omy 30.01.2023 08:55
    Fehmi doncudan mı bahsettin sen o zat sevincimize ortak olmaz çünki o bu vatan evlatlarından rahatsız be kardeş nasıl gelsin
  • Uygur 30.01.2023 07:29
    Allah güç ve azminizi arttırsın inşallah
  • Abdullah 30.01.2023 07:20
    Allah yolunuzu acık edsın ınsaallah
  • Gerçeğin Sesi 30.01.2023 01:16
    Türkiye olarak çok acil binlerce adet uzun menzilli BAYRAKTAR KIZILELMA üretmek zorundayız.
Daha fazla yorum görüntüle