HDP, İstanbul’un göbeğinde terör propagandasını sürdürdü. Bölücü terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin öncülüğünde İstanbul'da Halkların Demokratik Kongresi (HDK) isimli bir genel kurul gerçekleştirdi.

TERÖRİSTBAŞI ABDULLAH ÖCALAN'A ÖZGÜRLÜK TALEP ETTİ

Skandal törende konuşan HDP Adana milletvekili Tülay Hatimoğulları PKK teröristbaşı Abdullah Öcalan'a özgürlük isteyip, Türkiye'ye soykırım iftirasında bulundu

Türkiye'yi sözde Kürdistan'ın 4 parçasından biri olarak nitelendiren Hatimoğulları, "İktidar askeri diplomatik özel harp yöntemleriyle her yönü deneyerek siyasal ve kültürel soykırımı dayatmaya devam ediyor." dedi.

HDP'Lİ VEKİLİN "TÜRKİYE DAHİL 4 PARÇA KÜRDİSTAN" SÖZLERİ

Cumhur İttifakı'na düşmanca sözler sarf eden Hatimoğulları'nın skandal açıklamaları şöyle:

"AK Parti-MHP eliyle inşa edilen faşist rejim yeni yüzyılda ulus devleti pekiştirmek için her yolu mübah görmektedir. Rejim yeni yüzyılın inşasında Kürtler üzerindeki çöktürme planını devam ettiriyor. Askeri, diplomatik özel harp yöntemleriyle her yönü deneyerek siyasal ve kültürel soykırımı dayatmaya devam ediyor. Kuzey ve Doğu Suriye'yi statüsüz bırakarak Türkiye dahil olmak üzere 4 parça Kürdistan'da hiçbir statü elde etmemesi için özel olarak sınır içi ve dışında yoğun stratejiler içine girdiğinin farkındayız. Mevcut iktidarın operasyonlarına ses çıkarmamak ve önümüzdeki süreçte olası bir kara harekatına yeşil ışık yakılma olasılığına bakarak burada öldürülmek istenen bir Rojova vardır. Sayın Öcalan üzerinde uygulanan tecrit kalkmalıdır. Öcalan Kürtlerin iradesidir. Orta Doğu halklarının yaşadığı sorunlara çözüm olabilmiş önderidir."

HDP'liler tepki çeken programda sık sık "Biji Serok Apo" sloganlarını attı.

Yorumlar 4 Yorum Var
  • Misafir 30.01.2023 00:47
    Daha cümle kurmayı bilmeyen cahil.
  • Misafir 30.01.2023 00:36
    Sen kimsin ki pkkya kürtler diyorsun, Paçavra
  • SalimK 30.01.2023 00:21
    TBMM den mv. Olarak emekli ol. Kırk -elli sene maaş al. Binlerce Vatan evladını öldürün. Sonra bu hainlikleri yapın..
  • Türkoğlu 29.01.2023 23:58
    bu kadının mv liği düşürülüp içeri atılmalı selonun yanına !!