30 Ocak 2023 Pazartesi ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

 

Boris Johnson: Putin beni füzeyle tehdit etti

Eski İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali öncesinde Vladimir Putin'le gerçekleştirdiği telefon görüşmesini anlattı. Johnson, Putin'in kendisini ''füze saldırısıyla tehdit ettiğini'' öne sürdü.

Türkiye’den İsveç’e ret, Finlandiya’ya yeşil ışık

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği için, "Sorunlu olan ülke ile daha az sorunlu olan ülke arasında ayrım yapmak adaletli olacak" dedi.

Elektrik ve doğalgaz fiyatlarına indirim mesajı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Serbest piyasadan elektrik alan sanayi kuruluşlarımızın maliyetlerinde yüzde 15'e kadar düşüş olacak'' diyerek doğalgaz ve elektrik fiyatlarına Mart ayında yeni bir indirim gelebileceği mesajını verdi. Dönmez, Umman ile 10 yıl geçerli olacak bir gaz anlaşmasının imzalanacağını da duyurdu.

Bakan Koca'dan ilaç temini açıklaması

Temininde zorluk yaşanan bazı ilaçların üretiminin artırıldığını açıklayan Sağlık Bakanı Koca, "Antibiyotikler, çocuk şurupları dahil olmak üzere, pek çok ilaç piyasaya verilecek" dedi.

HDP'li Hatimoğulları, Türkiye'ye soykırım iftirasında bulundu

HDP Adana vekili Tülay Hatimoğulları, Türkiye'yi sözde Kürdistan'ın 4 parçası olarak tanımlayarak, "İktidar askeri diplomatik özel harp yöntemleriyle her yönü deneyerek siyasal ve kültürel soykırımı dayatmaya devam ediyor" sözlerini sarf etti.

Eski ABD Başkanı Trump seçim yarışına başladı

2024 ABD Başkanlık Seçimlerinde, aday olmak için yarışacağını duyuran Eski ABD Başkanı Donald Trump, ilk seçim mitingini düzenledi. ABD Başkanı Joe Biden'ı eleştiren Trump, Rusya-Ukrayna Savaşı'nı 24 saat içinde bitirebileceğini öne sürdü.

Lale Orta yeni MHK başkanı oldu

Türkiye Futbol Federasyonu, Merkez Hakem Kurulunun yeni başkanının Lale Orta olduğunu duyurdu. Lale Orta, Türkiye'nin ilk kadın Merkez Hakem Kurulu başkanı oldu.

 

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu: Seda YEŞİLKAYA

Kameraman: Mutlu ŞAHİN

Yorumlar 5 Yorum Var
  • Hasan 31.01.2023 01:00
    Boris 3.5 atmış anlaşılan Putin füze atmadan :) Allah kimseyi böyle liderle sınamasın Reis gibi bir lider baştaysa insan başka ne ister sözüm ona güneşi Batmayan imparatorluk bizimde inşaAllah eski günlere dönüşümüz mümkün devleti Aliyyeyi ayağa kaldırma zamanıdır Türkiye Yuzyılı biznaAllah
  • Yiğido58 30.01.2023 21:37
    borisin dedeleri osmanlıya ihanet etmiş haindir
  • Korhan 30.01.2023 20:27
    Rusya Hitler'i durduran ülkedir.....ne ABD nede AB ,Stalin yenmiştir Hitler'i...birsürü kayıp vererek ,Hitler Stalingrad'ı ele geçirmiş olsaydı şu an Almanlar dünyanın hükümdarları olacaklardı.....İngilizler ve Amerikalılar madalyonlar takmışlardı,yegane kurtarıcı diye lanse etmiş olsalar bile ruslara bu başarılarından ötürü lakin bu gerçekleri bile ört bas etmekten artık haya bile duymuyorlar,varoluşlarının tek sebepi olan Rusya'ya ard arda salvolar salıyorlar,tehdit ediyorlar ....Sen veya ben Rusya Başbakanı olsayd(ın) (ım) nasıl davranırdın veya davranırdım ???
  • HIDIR BUDUR 30.01.2023 18:25
    Len Çorumlu Boris !!?? ; Körfez krizi zamanında ABD'nin kuyruğuna takılıp bi kazanç sağladınız ama bu küreselcilerin yarattığı "Ukrayna-Rusya krizinde neden yanlış ata oynadın".??!! Senin yaptığını ülkemizde hiçbir Çorumlu yapmaz...!!
  • Vatanını Seven 30.01.2023 15:55
    Finlandiya NATOYA girerse isveç otomatikman nato çemberine korumaya girer ondan sonra tut tutabilirsen. O yüzden NATO çemberi tamamlanmadan akıllıca davranalım yüzyılın golünü kalemizde görmeden yüzyılın golünü atalım. Finlandiya da girmesin. Türkiye istediğini almadan kalkarsa siyasetçiler bunun vebalini hem dünyada hem ukbada taşırlar. Başta ben bütün vatanseverler hakkımızı isteriz. Türk İslam milletinin ayağa kalkması ancak hakkımızı almakla olur. (aramakla değil ararsak çok aratırlar)