Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ankara’nın Çankaya ilçesinde bulunan ve en köklü mahallelerinden olan “Saraçoğlu’nu Koruma, Yenileme ve Yaşatma Projesi” alanında incelemelerde bulundu. Yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi alan Bakan Kurum, “Ankaralılar için bir hayaldi o hayali gerçekleştiriyoruz. Nisan ayında, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle Türkiye Yüzyılı’nda, Ankara'mıza Saraçoğlu Mahallesini kazandırmış olacağız” dedi. Saraçoğlu Mahallesi projesiyle ilgili muhalefetin eleştirilerine de cevap veren Bakan Kurum, “Eleştirenler bu proje bittiğinde burayı gördüklerinde şaşıracak, özeleştiri yapacak” diye konuştu.

Saraçoğlu Mahallesi 44 bin metrekarelik yeşil alanı, açık AVM konseptiyle yenilenmiş alanı, biyolojik göleti, kütüphanesi, gençlik merkeziyle yediden yetmişe Ankaralıların buluşma mekanı, cazibe merkezi olacak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, doğa ve çevre merkezli bir anlayışla gerçekleştirilen ve Türkiye'nin ilk toplu konut projesi olan Saraçoğlu Mahallesi'nde incelemelerde bulundu. Bakan Kurum, hayata geçen “Saraçoğlu’nu Koruma, Yenileme ve Yaşatma Projesi”de sona yaklaşıldığı müjdesini vererek, “Nisan ayında, Cumhurbaşkanı’mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleri ile Türkiye Yüzyıl’ında, Ankara'mıza Saraçoğlu Mahallesini kazandırmış olacağız” dedi.

Yorumlar 0 Yorum Var
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek