Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan "Konut finansmanı programı ile ilgili "İkinci el konutlarla ilgili bir çalışma yapılacak. Projenin planlama aşaması devam ediyor, somutlaşan çalışmayı kamuoyuyla paylaşacağız." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT ortak yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan "İkinci el konutlarla ilgili destek olmak için ayrı bir proje yapılacak. Planlama çalışmaları sürüyor. Önceliği ilk evini alacaklara ve yeni konut arzına veriyoruz. Bununla birlikte üretim ve istihdamı da artırmak istiyoruz. Bu tabii seçim sonrası atılacak bir adım. Bizim tabii bu konuda ciddi bir tecrübemiz var. Orta gelirliye destek olacağız dedik, yaptık. 21 ilde Roman vatandaşlarımıza özel proje için hazırlık yapıyoruz. Her vatandaşımızı uygun ödeme koşullarıyla ev sahibi yapmak istiyoruz. Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı konut projesini yaptık. Bunu ilk biz yaptık ve 20 yıldır da yapıyoruz. Yeni projeleri de hayata geçirmekten geri durmayacağız." dedi.

Yorumlar 40 Yorum Var
  • Misafir 02.02.2023 10:58
    Reis ikinci el konuttan ziyade, sürekli TOKİ vasıtasıyla yeni yeni konut projeleri başlatın.
  • cevdet 02.02.2023 10:25
    İSTANBUL a 100.binlik yeni bir şehir inşa edilmeli reis kiralar aldı başını gitti
  • hoca 02.02.2023 10:18
    İyi Niyetle yapılan yanlış işlerden biriside budur. Şimdiye kadar yapılan konut hamlelerinde hemen fiyat yükseltmeye gidiyorlar. dolayısıyla fazi indirimi vb. hamleler yapsatçıya ve inşaat firmalarına yarıyor. ya denetimi çok iyi olacak yada yapmayacaksınız indirim falan.
  • Serdar 02.02.2023 09:53
    2.el konut alicaz kredi çıkmıyor... inşaallah en kısa sürede 2.el konuta uzun vadeli uygun faizli kredi cikar
  • hasan 02.02.2023 09:46
    ev desdeği verilmesine gerek yok ilk önce kanunlar ile yabancıya konut ve arazi satışını durdurun ev fiyatları normal fiyatlara geriler ve ev alacaklara düşük faizli kredi verilirse her kişi ev sahibi olur.
Daha fazla yorum görüntüle