Muhalif Gazeteci Kadri Gürsel altılı masanın yetki paylaşımına isyan ederek "Ülkenin bu şekilde yönetilmesi mümkün olmayacaktır." dedi.

Halk TV'de İsmail Saymaz ve Kadri Gürsel'in sunduğu Konuşmasak Olmaz programında altılı masadaki yetki krizine tepki vardı.

Altılı masada cumhurbaşkanı adayı belirsizliğini koruyor. Ortaklar arasındaki "yetki krizi" ise büyüyor. Daha önce, "masadaki liderlerin Cumhurbaşkanı gibi imza yetkisi olacak" sözüyle eleştirilen Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, katıldığı bir televizyon programında  masanın adayının seçilip ortak irade dışına çıkması halinde siyasi kriz doğacağını söylemişti.

KADRİ GÜRSEL: ÜLKENİN BU ŞEKILDE YÖNETİLMESİ MÜMKÜN DEĞİL

Muhalif Gazeteci Kadri Gürsel 6'lı masaın yetki kaosuna isyan ederek şu ifadeleri kullandı;

Millet İttifakı, ülke yönetiminde söz hakkını yansıtacak bir güç denklemi oluşturabilirse kararlar alınırken diğer partilerle eşit duruma indirgenmezse, indirgenmemelidir, adil değildir bir kere. Yüzde 10-15 oy almış bir İYİ Parti'nin yüzde 20-25 arası oy alacak olan CHP'nin yüzde 1-2 oy alacak partilerle eşit oy hakkına sahip olması haksızlıktır. Aynı şekilde ülkenin bu şekilde yönetilmesi mümkün olmayacaktır. Burada pek çok faktör araya girer; liderlerin karakterleri, ihtiraslari şunlar bunlar... 

Yorumlar 66 Yorum Var
  • MüminVatandaş 02.02.2023 18:49
    Her yanı ateş çemberi memleketin, her an yıkılması muhtemel, uçurumun kenarında bir idare ile yönetilmesi mümkün olmayıp, kaprisli parti yöneticilerini pışpışlayacak lüksü ve zamanı yoktur.
  • MüminVatandaş 02.02.2023 18:49
    Her yanı ateş çemberi memleketin, her an yıkılması muhtemel, uçurumun kenarında bir idare ile yönetilmesi mümkün olmayıp, kaprisli parti yöneticilerini pışpışlayacak lüksü ve zamanı yoktur.
  • Türk Müslümanlar 02.02.2023 18:36
    Devlet yıkılırr bunlar masadan pay kapma derdinde
  • Ozca n 02.02.2023 18:15
    Altiliya destek veren gazeteci akademisyen sanatcilar bile bunlardan bir sey olmaz bu ulkeyi yonetemiyeceklerini anladilar
  • cahit 02.02.2023 17:18
    Tıpkı 2000 öncesi bir fabrikada 100 kişi yerine 500 kişi çalıştırıldığı devletin fabrikaları gibi bir cumhurbaşkanı yerine 6 cumhurbaşkanı bir başbakan yerine 6 başbakan nasıl olsa Kılıçtaroğlunun vaadlerinde her muhtara bir özel kalem müdürü var bir de özel silgi müdürü eklerse ülkede işsiz kalmaz tabi devlet kalırsa
Daha fazla yorum görüntüle