Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Beyoğlu'ndaki Fransa Başkonsolosluğu önünde, İstanbul'da güvenlik gerekçesi ile kapatılan konsolosluklar hakkında basın açıklaması yaptı. 

İstiklal Caddesi'ndeki Fransa Başkonsolosluğu önünde açıklama yapan Sarıgül, "Türkiye Cumhuriyeti şefkatli devlettir. Türkiye Cumhuriyeti misafirperver bir devlettir. Bizim büyükelçiliklerimiz, başkonsolosluklarımız her zaman devletimizin güvencesi altındadır. Türkiye Cumhuriyeti'nin misafiri olan yabancılara karşı başkonsolosluklarda çalışanlara büyükelçiliklerde çalışanlara karşı devletimiz ve güvenlik güçlerimiz her zaman şefkat elini uzatmıştır. Türkiye Cumhuriyeti topraklarında bulunan başkonsolosluklarda, büyükelçiliklerde çalışanlar bizim misafirlerimizdir. Bugüne kadar bir tek büyükelçilik görevlisi konsolosluk görevlisi en ufak bir şekilde Türkiye'mizde mutsuz olmamıştır. Bugün geldiğimiz noktada büyükelçilikleri kapatıyorum demek, başkonsoloslukları kapatıyorum demek gerçekten teröre prim vermekten başka hiçbir şey değildir. Ülkelerimiz arasındaki ticari ilişkiler, sosyal ilişkiler, kültürel ilişkiler son derece önemlidir. Fransa sokaklarında hiç arzu etmediğimiz çok büyük olaylar oluyor. Ama biz Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak hiçbir zaman Fransa'daki başkonsolosluklarımızı, büyükelçiliklerimizi kapatmıyoruz. Tabii ki biz Fransa'da olaylar yaşanmasını arzu eden bir ülke değiliz. Ama her zaman için ülkeler birbirlerine karşı saygılı olmalı ve bugün birçok ticari ilişkilerimiz bulunduğu Almanya'yla, Fransa'yla, Hollanda'yla ve İstanbul'daki başkonsoloslukların çalışmalarına ara veriyoruz demek hoş olmamıştır, şık olmamıştır" dedi. 

"TERÖRÜN DEVLETİ OLMAZ" 

Alınan kapatma kararlarının mağduriyet yarattığını söyleyen Sarıgül, "Ülkeler olarak sağduyulu davranmalıyız. Teröre hiçbir zaman prim vermemeliyiz. Güvenlik güçlerine, istihbarat birimlerine sonuna kadar inanmamız lazım. Onlar eminim ki Türk vatandaşının güvenliğini ne kadar koruyorlarsa, Fransız, Alman, Hollandalı ya da bir başka yabancı vatandaşımızı en iyi şekilde koruyacaktır. Bu karar biraz acele alınmış bir karardır. Ülkeler arasındaki ticari, kültürel, turizm açısından ülkelerin birbirlerine güvenmeleri açısından hoş bir karar olmamıştır. Ben bütün emniyet güçlerimize, istihbarat birimlerimize başarılar diliyorum. Bugüne kadar bizim emniyet birimlerimiz, istihbarat birimlerimiz birçok olayı soğukkanlılıkla sağduyuyla önlemiştir. Ama Fransa hükümetinin, Alman hükümetinin ve Hollanda'nın büyükelçiliklerle ilgili almış oldukları kararı bir kez daha gözden geçirmelerini bekliyorum. Bütün demokratik ülkeleri terör konusunda iş birliği yapmaya davet ediyorum. Terörün devleti olmaz. Terör bir insanlık suçudur. Terör, her ülkenin başına gelebilir. Ama ülkeleri yönetenler sağduyulu davranarak birbirlerine mutlaka yardımcı olmalıdır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti büyük devlettir. Türkiye Cumhuriyeti devleti hoşgörülü devlettir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti vicdanlı ve merhametli devlettir. Bu tutum bizleri biraz üzmüştür. Bu uygulamaya son verilmesini istiyorum. Hollanda'yla, Fransa'yla, Almanya'yla büyük ticari ilişkilerimiz var. Fuar münasebetiyle Almanya'ya gitmek isteyen binlerce iş adamımız şu anda mağdur vaziyettedir. Bir an önce Pazartesi itibariyle tekrar başkonsoloslukların görevinin başına geçmesini ve normalleşmesini bekliyorum. Bir kez daha terör nereden gelirse gelsin, hangi ülkeye, hangi vatandaşa gelirse gelsin biz Türkiye olarak terörün karşısında olduğumuzu ifade ediyorum. Güvenlik güçlerimize, istihbarat birimlerine başarılar diliyorum" diye konuştu. 

Yaptığı açıklamanın ardından vatandaşlarla tokalaşan Mustafa Sarıgül, Fransa Başkonsolosluğu önünden ayrıldı. 

Yorumlar 2 Yorum Var
  • Misafir 02.02.2023 18:32
    Sn Mustafa Sarıgül beyi Teprik ediyorum Haydar ÇELiK Teşekkür ederim Allahım razı olsun inşallah duâlarım her zaman sizler için
  • gelde yaşa 02.02.2023 18:06
    sarıgül bizleri şaşırtmaya devam ediyor bu ayarı lütfen bozma devam et