Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Kırgızistan Büyükelçisi Ruslan Kazakbayev’i külliyedeki makamında kabul etti. 

Yalçın Topçu kabulde yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Sayın Büyükelçim, Aziz kardeşim milletimizin evine hoş geldiniz bu vesile yeni göreviniz hayırlara vesile olsun inşallah. Değerli büyükelçim, 1 Şubat 1907 de hakka yürüyen, yönetici, asker, bilge, diplomat, siyasetçi ve fedakâr bir anne olan, Büyük Türk Ailesinin Asil Kırgız Kadını Kurmancan Datka Annemizi saygı ve rahmetle anıyorum. Makamı âli, mekânı cennet olsun inşallah. Türkiye, devleti ve milleti ile 1991 yılından beri her fırsatta ve her zaman, maddi ve manevi olarak, hemen her alanda Kardeş Kırgızistan devletinin ve kardeş Kırgız halkının yanında yer aldı ve almaya devam etmektedir. Malumunuz olduğu üzere, kardeş ülke Kırgızistan'ı ilk tanıyan ve büyükelçilik açan ülke Türkiye olmuştur. Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’ın Türkiye-Kırgızistan ilişkileri için söylediği; “Aynı annenin çocukları, aynı ailenin fertleri olarak bütün ortaklıklarımızı büyütmek, onların üzerine de barış ve işbirliği içerisinde geleceği kurmak durumundayız.” sözlerinin gereği; Türkiye-Kırgızistan ilişkileri stratejik ortaklık seviyesinde olup kardeşlik ve kazan kazan temelinde her alanda daha da yükselerek dünya durdukça devam edecektir.”

"KIRGIZ MİLLETİ ADINA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM"

Kırgızistan Büyükelçisi Ruslan Kazakbayev de yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Nazik ve samimi kabulünüz için çok teşekkür ediyorum. 21 Aralık ‘ta Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ağabeyimize güven mektubunu sundum. Sizin vesilenizle tekraren, Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ağabeyimize kendi adıma Cumhurbaşkanım adına ve Kırgız milleti adına çok teşekkür ederim. Kırgızistan’da sizi herkes tanıyor. Türkiye’ye atanmam hem sürpriz oldu hem de çok duygulandım. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ağabeyimiz İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde bende Kırgızistan Başkonsolosu idim. Bu vesile ile en az 2 haftada bir görüşürdük. Kendisinin en önemli özelliği her meseleyi anında ve yerinde çözmesidir. Kırgızistan’ın Oş şehri ile İstanbul ilk defa onun zamanında kardeş şehir oldu. Onu takiben Türkiye ile Kırgızistan arasında 40 ila 45 kardeş şehir var. Kardeşlik ilişkilerinin artarak devam etmesi için kültürel ve gidiş gelişlerin artmasını sağlayacağız. Kırgızistan Tacikistan anlaşmazlığında da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın desteklerine de ayrıca minnettarız ”dedi.

Görüşme, Yalçın Topçu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan adına Büyükelçiye hediye takdimi ile sona erdi.

Yorumlar 2 Yorum Var
  • İshak ipek 02.02.2023 19:43
    Bu ülke sahipsiz miki 6 lı cete savunma sanayine dokunsun.Dokunurlarsa bu ülkenin gerçek sahipleride dokunulması gereken yerlere dokunur.
  • Turan 02.02.2023 19:36
    Başkanım Türk Devletleri Teşkilatı daha etkin olmalı.Birlikten kuvvet doğar.Kardeşler bir olmalı iri ve diri olmalı.