3 Şubat 2023 Cuma ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

 

TB3’e yakın markaj

Savunma sanayii alanında büyük atılımlar yapan ve SİHA gücü olarak rakiplerinin önüne geçen Türkiye, TCG Anadolu’ya konuşlandıracağı Bayraktar TB3’ün üretimine başladı. Edinilen bilgilere göre; bu SİHA’yı Japonya ve Güney Kore yakın takibe aldı.

Kılıçdaroğlu aday olmak istiyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 6'lı masanın adayı olabileceği söylemi üzerine, “İsmimde karar kılınırsa aday olurum” dedi.

9 elçiliğin kapatılması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, kapatılan konsolosluklarına ilişkin olarak, “Burada aslında bunun maksatlı olduğunu düşünüyoruz. Büyükelçileri çağırıp tam da bunu söyledik” ifadelerini kullandı.

Biden’a F-16 mektubu

ABD'de Cumhuriyetçi ve Demokrat 29 Senatör, Başkan Joe Biden'a mektup yazarak; Türkiye'ye F-16 satışının İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya katılım protokolleri onaylanana kadar geciktirilmesi çağrısında bulundu.

Alman AYM’sinden başörtüsü kararı

Alman Anayasa Mahkemesi, Berlin eyaletinde Tarafsızlık Yasası uyarınca öğretmenlere genel bir başörtüsü yasağı uygulanamayacağına hükmetti. 

Bir zam bir indirim

Bu gece yarısından itibaren motorine 68 kuruş indirim, LPG oto gaza ise 1 lira 7 kuruş zam geldi. Değişikliğin ardından motorinin litresi 21 liraya gerilerken, oto gazın litresi ise 12 liraya çıktı.

Beşiktaş, Karagümrük’e takıldı

Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında Fenerbahçe deplasmanda Adana Demirspor'la 1-1 berabere kaldı. Maça hakem kararları damga vurdu. 

 

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu: Seda YEŞİLKAYA

Kameraman: Mutlu ŞAHİN

Yorumlar 8 Yorum Var
  • yavuz sultan selim 04.02.2023 00:49
    Satilmis japonya ve güney koreden medet ummamiz gerekir kendileri abdnin etkisinde... kuzey ve güney korede sehit düsen vatan evladlarina allah rahmet eylesin.....
  • Dadaş Yorgun. 04.02.2023 00:24
    Acaba Japonlar çokmu akılsız bu. karton kutularla bu kadar ilgileniyorlar halbuki Türkiye de CHP tarafından yapilmış ne putlar ne heykeller var mesala çıplak kadın heykeli eşek heykeli gibi onlarla ilgilenseler ya......
  • Santral 03.02.2023 20:00
    Bizde Japonya'dan Sinopta kurulacak nükleer santralimiz için bir kolaylik bekliyoruz
  • Santral 03.02.2023 19:59
    Bizde Sinopa kurulacak nükleer santral için Japonya'dan bekliyoruz bir kolaylik
  • Doğan 35 03.02.2023 18:36
    Hayirlisi olsun Vatana milletetimize. Rakamlara dikkat!,teknolojimizi ucuza satmayın.
Daha fazla yorum görüntüle