Adaylık konusunda partiler ağzındaki baklaları tek tek çıkarırken krizler de derinleşmeye başladı. Her fırsatta partisinin ve kendisinin adaylığını dile getiren Kemal Kılıçdaroğlu'na Meral Akşener'den veto geldi. Kılıçdaroğlu'nun adaylığına sıcak bakmayan Akşener, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu isimlerinde ısrarcı. CHP kanadı ise Kemal Kılıçdaroğlu haricinde bir aday göremediklerini açıkladı.

MERAL AKŞENER: BU MÜCADELE HİÇBİR KAPRİSE KOLTUK HIRSINA FEDA EDİLEMEZ

Adını masaya dayatan Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı çıkan Meral Akşener, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamayla olay bir göndermede bulundu.

Akşener, "Bu mücadele hiçbir kaprise hiçbir inada feda edilemez. Milletin iradesi dışında hiçbir iradeye boyun eğmez" dedi.

KILIÇDAROĞLU'NDAN AKŞENER'E PANKARTLI GÖNDERME
Bilindiği üzere Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına açıkça karşı çıkan Meral Akşener, Ekrem İmamoğlu'nu parlatmak için önce Saraçhane şovuna girişmiş daha sonra ülkenin dört bir yanına pankart astırmıştı. İmamoğlu ile Akşener'in pankart oyununa bugün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'misilleme' yöntemiyle karşılık verdi

Kılıçdaroğlu, partisinin genel merkezine, "Ben Kemal. Geliyorum" ifadelerinin yer aldığı bir pankart astırdı.

Yaşananlar sonrası İYİ Parti kanadından dikkat çeken bir açıklama yapıldı. Akşener'in kurmayları, CHP tarafından "13 Şubat'ta Kılıçdaroğlu'nun adaylığı açıklanacak" iddialarını gölgeye düşürecek çıkışlarda bulunuyor.

İYİ PARTİLİ KARAKIŞ'TAN KILIÇDAROĞLU'NA SALVOLAR

İYİ Parti Teknolojik Dönüşümden Sorumlu Başkan Yardımcısı Yiğit Karakış, Kılıçdaroğlu'nun "Oy oranına bakmadan istişare yapılacak. Bu işin oyu ve partisi yok. Memleket elden gitmiş biz partileri mi tartışacağız?" ifadelerine tepki gösterdi.

Karakış, CHP liderini hedef alıp, "Memleket elden gitmiş, biz şahsi ikbalimizi mi tartışacağız? Seçmenin en çok güvendiği, kazanma ihtimali en yüksek adayı cumhurbaşkanı yapacağız. Millet İttifakı olarak bunu söyleyebilseydik, iktidar valizini toplamaya başlamıştı." ifadelerini kullandı.

"İYİ PARTİ SAYGISIZILIĞI KURUMSAL BİR HAL GETİRDİ"
Karakış'ın tartışmalara neden olan paylaşımına CHP'den cevap gecikmedi. CHP eski Milletvekili Barış Yarkadaş, Karakış'ın paylaşımını alıntılayarak, "Bu seçim kaybedilirse, İYİ PARTİ'li yetkililerin bu tür sözleri yüzünden kaybedilecek. Bu nasıl bir saygısızlıktır? Bu nasıl bir ayıptır! Söyleyen kişi partide etkili / yetkili makamda oturuyor. İYİ PARTİ bu saygısızlığı kurumsal bir hale getirdi. Amaçları çok açık ve belli." dedi.

Yorumlar 9 Yorum Var
  • Aytekin yağcı 09.02.2023 13:02
    Meral Akşener e sonuna kadar güveniyorum kilictaroglu CHP yi harcadı yıllardır bu seçimde Mansur Yavaş olmayan bir seçime girmek kaybetmeyi garantilemektir
  • Mukaddes Baykal 05.02.2023 20:12
    İyi Parti'nin yaptığı tam bir nankörlüktür.Vefa borçları var CHP ye Eğer sayelerinde yaptıkları gereksiz söylemler neticesinde ittifak yara alır veya dağılırsa halkta onlara kına yakar.Zaten ben ittifakta bir hanım olmasından huzursuzdum.67 senenin ve çalısma hayatının verdiği tecrübe olsa gerek,hanımlara yetki verdinizmi şöyle bir düşüneceksin.
  • Gülşen Akdoğan 05.02.2023 14:07
    Bu seçim senben partisi seçimi değil. İstikbal seçimidir. Sizi bir senedir 6 parti olarak yolu düzeltmek için uğraş veren ve en büyük muhalefet partisinin lideri Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’ nu siyasete kurban vermek ayıp olmuyor mu?Benim düz mantığım bu yaptığınızı asla kabul etmiyor. Geleceğimizi karartmayın Sn. Meral AKŞENER. Vefanız bu kadar mı idi?
  • Saruhan 05.02.2023 13:34
    Mahmud denen şahıs sizin evde kaç tane zilli var
  • H b 05.02.2023 08:00
    Insanlar nankör olmuş seni meclise chp soktu bir fedakarlık da sen yap
Daha fazla yorum görüntüle