CNN Türk ekranlarındaki programa, Siyasal İletişimci Ferhat Murat ile Gezici Araştırma Merkezi Başkanı Murat Gezici'nin tartışması damga vurdu.

"DİREKSİYONDA ALTI EL VAR "

"Masanın '89 günde kazanma' formülü" üzerine konuşan Ferhat Murat: "Burada 89 gün var. Hani 13'ünde açıklanırsa... Ki bu mart ayında açıklanırsa süre daha da azalmış olacak. Yaklaşık 60 günlük bir zaman kalacak... Az önce de söyledim, Sayın Erdoğan vitesi 4'e 5'e takmış giderken, araç belli, şoför belli, yerli ve milli bir araç var, hani araç metaforundan anlatacak olursak, ama karşı tarafta aracın tasarımı belli değil, şoförü ortada yok, altı tane el var direksiyonda, bu yarışın sonucunda kim kazanabilir?" dedi. Murat Gezici ise, Ferhat Murat'ın anlatımına devam ettiği sırada "Bakın... Siz iletişimcisiniz" diyerek söze girip konunun dışına çıktı.

HEYKELLERİ ANLATMAYA BAŞLADI

"Bir örnek vermek istiyorum" diyen Murat Gezici, altılı masanın adayı konuşulduğu sırada Roma'daki heykellerden şu sözlerle bahsetti:

"Roma'da heykeller neden, nasıl yapılırdı bilir misiniz? Bütün Roma'daki imparatorların heykellerine baktığınızda hepsi standart bir ölçüye yakındır. Neden öyle yapıyorlar? Dünyanın belirli noktalarında toprakları var... Her yeri gezemezlerdi... Nasıl Osmanlı İmparatorluğu'nda padişahlar Hac'a gidemiyordu, yol bir buçuk yıl sürüyordu, ne yapıyordu, vekalet verip yolluyordu... Roma döneminde de kendi heykellerini birebir yapmıyorlardı. 'Halkın içerisinde böyle gezersem beni beğenmezler' diyorlardı. Bütün vücut ölçüleri daha iyi bir formattayken kafaları benzer şekilde yapılıyordu. Burada iletişimi görüyoruz."

"ZİHNİYET HEYKEL ZİHNİYETİ"

Aday belirsizliği konuşulurken heykel örneği veren Murat Gezici'ye ilk tepki Ferhat Murat'tan geldi. Siyasal iletişimci Murat, "Konumuzla hiç alakası yok bunun ya... Heykelle, Roma'yla... Sene 2023... Gelmişiz heykel konuşuyoruz... Zaten zihniyet heykel zihniyeti de... O ayrı bir konu da..." cevabını verdi.

 

Yorumlar 94 Yorum Var
  • Gül 27.02.2023 16:33
    Bu kadar taşa değer veren bir bunlar ama yontulup heykel haline getirilmişlere. Dünya robot üretiyor bunlar hala taş oluyor .
  • Alperen 12.02.2023 09:18
    Murat gezici denen eleman gerçekten başka bir alemde yaşıyor. Bu dünya ile hiç alakası yok. Bırakın onu kendi dünyasına oradan hiç çıkmasın.
  • Misafir 12.02.2023 07:14
    Bizim köyün çeşmesi bu sene az akıyor!
  • Misafir 07.02.2023 11:39
    Manyak bunlar daha hala Heykelden bahsediyor heykelın altında kalun
  • delikadir 58 07.02.2023 00:14
    Ziyniyetinden nasil cirpiniyor
Daha fazla yorum görüntüle