7,7'lik deprem 10 ilde büyük yıkıma sebep oldu. Kahramanmaraş'ta yıkılan yüzlerce binanın dışında çevre illerde de yüzlerce yıkım haberi geliyor. Depremde Gaziantep, Osmaniye, Malatya, Adıyaman, Adana, Diyarbakır, Kilis ve Şanlıurfa'da yüzlerce bina yıkıldı. 

İSKENDERUN PAC MEYDANINDA BÜYÜK YIKIM

Deprem sonrası İskenderun Pac Meydanına ilişkin son durum yıkımın boyutunu gözler önüne seriyor.

HATAY VALISI RAHMI DOĞAN'DAN DEPREMLE ILGILI AÇIKLAMA AÇIKLAMASI

Hatay Valisi Rahmi Doğan, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi merkezli 7,4 büyüklüğündeki deprem sonucu kentte yıkılan binalar bulunduğunu belirterek, "Hayatını kaybedenler var, çok sayıda da yaralımız var." dedi.

Doğan, AA muhabirine, deprem nedeniyle Hatay'da yıkılan binalar olduğunu söyledi.İskenderun ve Antakya'da devlet hastaneleri ile polisevinin yıkıldığını belirten Doğan, şunları kaydetti:"Antakya ve Kırıkhan'da yıkık binalar var. İskenderun'daki ve Antakya'daki devlet hastaneleri yıkıldı. Polisevi de yıkıldı. Vatandaşların oturduğu binalarda yıkıntılar var. Şu anda jandarmanın bahçesine bir karargah kurduk, bütün birimleri buraya topladık. Elimizdeki imkanlarla oralara müdahale etmeye çalışıyoruz. Havaalanı pistinde biraz sıkıntı var, uçakların inmesinde problem yaşanıyor. Mevcut imkanlarımızla faaliyetleri koordine ediyoruz. Hayatını kaybedenler var, çok sayıda da yaralımız var."

 

Yorumlar 9 Yorum Var
  • haydar emi 06.02.2023 15:57
    Cena ı Hakk umumi rahmetlre vesile eylesin. zahirde acı fakat inşallah hakikatte şehid hükmünde, hem malları hem canları baki bir surette kıymet alır. bir yerden sonra ne deseniz ne yapsanız boş keşek orada olsak da bir tuğla da biz kaldırabilsek, yemek dağıtıp yaralarını sarsak. ama elimizden dua etmek ve maddi yardım toplamktan başka ne gelir bilmiyorum.
  • vatansever 06.02.2023 14:28
    ALLAH YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN İNŞALLAH..geçmiş olsun türkiyem..vefat edenlere ALLAH RAMETİYLE MUAMELEDE BULUNUR İNŞALLAH.
  • selim 06.02.2023 11:39
    Geçmiş olsun Türkiyem. Ölenler şehit hükmündedir Allahın izniyle. Kalanlara sağlık ve sıhhat dilerim. Allah kazadan beladan korusun.
  • Bircihan 06.02.2023 11:35
    İstanbul Boğazı'na demirleyen ABD savaş gemisi USS Nitze, geçen hafta İsrail ile Doğu Akdeniz’deki ortak askeri tatbikata katılmış. bu gemi ve istail deniz altınlarının neler yaptığı araştırılmalı deprem istanbul da yapilmak istenmis olabilir bati ve abd nin konsolosluklari kapatmasının nedeni terör değil kendileri faylari aktif hale getirerek deprem olacağını onceden bilip vatandaşlarını uyarmış olabilirler bu siyonistlerden gersey beklenir
  • yazıcı 06.02.2023 11:34
    Allah yar ve yardımcıkarı olsun ölülerimize rahmet yaralılarımıza şifalar versin rabbim
Daha fazla yorum görüntüle