Deprem bölgesinde gece saatlerinden bu yana canla başla mücadele veren asker, polis ve jandarma ekiplerinin gayretini görmezden gelen çevreler, deprem üzerinden yaptıkları dezenformasyon ile Mehmetçik'e de sataştı.

ABD sermayeli FOX Tv canlı yayınında eski AKUT Başkanı Nasuh Mahruki, askerin sahaya inmediği yalanını dillendirdi.

Mahruki, "Bizim koskoca Türk ordumuz var. Tecrübeli. Niye onlar çıkmıyor sahaya? Onların da sahaya çıkması gerekiyor." dedi.

Sunucu Burak Birsen, "İşte onu merak ediyorlar. Neden şu an Türk Silahlı Kuvvetleri böyle bir vazifeyi üstlenmiyor" sözleriyle destek verdi.

Mahruki, yalanını şöyle sürdürdü: "Emir komuta beklemeden direkt çıkardı TSK. Çünkü yasasında vardı. Onun hazırlığını da yapardı. Şimdi hükümet direktif vermeyince oturuyor yerinde. Eminim onlar da çok sinir harbi içerisinde içleri içlerini yiyordur 'biz niye burada oturuyoruz ki' diye."

Oysa Mahruki bu sözleri sarf ederken, ekrana verilen Malatya'ya ilişkin görüntülerde askerin sahada olduğu görülüyordu.

Yasin Akça Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Yasin Akça

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Bölümünden 2011 yılında mezun oldum. Daha önce çeşitli haber kanallarında ve yerel gazetelerde Haber Editörü ve Haber Kurgu yönetmeni görevlerinde bulundum. Haber7.com’da mesleki hayatıma devam etmekteyim.
Yorumlar 43 Yorum Var
  • Mesut 21.02.2023 13:13
    Fox TV nin hayatı yalan
  • MUSTAFA 08.02.2023 21:45
    Yazık bu insanlar acı çekiyor siz oturmuşunuz sıcak koltuklarınıza yalan yanlış siyaset yapıyorsunuz. Sizin insanlıkla bir alakanız yok. Şugünlerde bari gidin bir koli erzak gönderin sevap işleyin iftiradan daha iyi.
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek