Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi merkezinde sabah saat 04.17'de 7,7 şiddetinde, öğleden sonra saat 13.24'te 7,6 büyüklüğünde iki deprem yaşandı. Bununla birlikte Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde 6,4 büyüklüğünde ve saat 04.36'da Gaziantep'in İslahiye ilçesinde de 6,5 büyüklüğünde iki deprem daha meydana geldi.
Peş peşe gelen büyük depremler, Kahramanmaraş başta olmak üzere Malatya, Gaziantep, Hatay, Adana, Kilis, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Osmaniye'de büyük yıkıma neden oldu.
DEVLET, TÜM İMKANLARINI DEVREYE SOKTU
Türkiye'yi derinden sarsan depremlerin ardından teyakkuza geçen devletin tüm kurumları ve yerel yönetimlerin yanında sivil kurtarma ekipleri, jandarma, polis ve Mehmetçik kurtarma çalışmalarına koştu.
BAŞKAN ERDOĞAN: TEK BİLEK OLMA GÜNÜDÜR
AFAD Koordinasyon Merkezi'nde "85 milyon tek yürek, tek bilek olma günüdür" ifadelerini kullanan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, yüzyılın en yıkıcı afeti nedeniyle 7 gün süreyle milli yas ilan edildiğini açıkladı. Erdoğan imzasıyla yayımlanan genelgede bütün yurtta ve dış temsilciliklerde 12 Şubat Pazar günü güneşin batışına kadar Türk bayrağının yarıya indirileceği belirtildi.
İKTİDARA OY VEREN DEPREM MAĞDURLARINA SALDIRDI
10 ilde büyük bir özveri ile çalışmalar sürerken, altılı masayla bağlantılı muhalif yayın organlarında ise kara propagandaların ardı arkası kesilmedi.
CHP'ye yakınlığıyla bilinen TELE 1 kanalının Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, binlerce insanın hayatını kaybettiği, on binlerce insanın yaralandığı büyük depremi siyasi menfaati için kullandı.
"HANGİ GEREKÇEYLE CEZALANDIRMIŞ OLABİLİR Kİ TANRI?"
Yıkıcı depremler silsilesini İslam karşıtı ideolojisine dayanak sunarak, 20 yıllık iktidara oy veren mağdur muhafazakâr vatandaşlara nefret kusan Yanardağ, canlı yayında zehir saçan ifadeler sarf etti:
"Bunları hep söyledik. İnsanlar bile bile merkez sağ muhafazakar partilere, gerici partilere oy vermeye devam ettiler. Gölcük depreminin nedenini, 'Donanma Komutanlığı'nın orduevinde dans ediyorlardı. Bu yüzden Allah'ın cezası onları vurdu' diyen bir zihniyet bugün iktidardır. Bu zihniyet peki bu bölge ağırlıklı olarak muhafazakar bir bölgedir. Dindar bir bölgedir. Geleneklerin egemen olduğu bir bölgedir. Burada hangi yalanı bulacaksınız? Hangi gerekçeyle cezalandırmış olabilir ki Tanrı?"
-
Kml
07.02.2023
18:18
Sana söylenecek söz yok
Beğen
/ 2 kişi beğenmiş
-
Murat gedik
07.02.2023
13:29
İman sahibi insan zaten Şehid oluyur depremde bu mükafat yetmez mi , ilahi uyarı ise zaten herkese bu şekilde yapılıyor ama senin [merdan] gibilerin ahiret derdi olmadığı için sana söyleyecek bir şey yok
Beğen
/ 2 kişi beğenmiş
-
Misafir1234
07.02.2023
13:28
Ne alaka (yarkadas ) ne yiyorssniz hemen birakin
Beğen
/ 1 kişi beğenmiş
-
Mancınık
07.02.2023
13:18
Kin ve nefret suçu bu....dikkat....!
Beğen
/ 2 kişi beğenmiş
-
Remzi
07.02.2023
13:14
Yüce Allah siz imansızları kininizde boğsun inşallah
Beğen
/ 3 kişi beğenmiş
Daha fazla yorum görüntüle