Geçtiğimiz gün meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki şiddetli Kahramanmaraş depremi bölgede büyük yıkıma yol açtı.

Hatay, Adana, Osmaniye, Malatya, Diyarbakır, Gaziantep, Adıyaman, Şanlıurfa ve Kilis'te de etkili olan deprem sonrası göçük altında kalanları kurtarma çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Türkiye’nin dört bir yanından ise bölgedeki depremzedelere yardım etmek isteyen vatandaşlar çeşitli kurum ve kuruluşlar aracılığıyla yardımlarını ulaştırmaya devam ediyor. Bunların başında da Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) geliyor.

Yapılan açıklamalarda bölgede acil olarak aşağıdaki malzemelere ihtiyaç duyuluyor.

Battaniye, çadır, ekmek, su, yağmurluk, mat, elektrikli ısıtıcı, konserve hazır gıda, enerji verici gıdalar (çikolata ve kek gibi), soğuk sandviç, meyve suyu, ışıldak, bebek bezi, hijyen malzemeleri, mont, bot.

SMS İLE AFAD DEPREM YARDIMI BAĞIŞI NASIL YAPILIR?

Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) resmi sitesinde yer alan açıklama şöyle:

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 6 Şubat 2023 tarihinde saat 04.17'de 7,4 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Deprem; Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya, Kilis ve Adana başta olmak üzere çevre illerde yoğun şekilde hissedilmiştir.

Deprem sonrası genel hayatı olumsuz etkileyen şartların giderilmesi ve afetzede vatandaşlarımızın acil ihtiyaçlarının karşılanması için yürütülen iyileştirme çalışmaları, AFAD koordinasyonunda kamu kurum ve kuruluşları ile STK'larımızın iş birliğinde devam etmektedir.

SANALPOS, BANKA HESAPLARI VE SMS ÜZERİNDEN DESTEK VERİLEBİLİYOR

Bahse konu talepleri karşılıksız bırakmamak adına, afetzedeler için deprem başlığı altında yardımlar kabul edilmektedir. Bağışlar, afad.gov.tr üzerindeki sanalPOS, banka hesapları ve SMS üzerinden yapılabilmektedir.

DEPREM YAZIP 1866’YA SMS GÖNDERİLEBİLİYOR

AFAD’ın deprem bağışı hesap numaralarını aşağıda paylaşmaktayız. Dileyen vatandaşlarımız, aşağıda yer alan hesap numaraları üzerinden bağış yapabilecektir. Ayrıca afetzede vatandaşlarımıza destek olmak isteyenler, “DEPREM” yazıp 1866’ya SMS göndererek 20 TL bağış yapabilirler.

Not :"EFT ile yardım yapılırken Alıcı Adı kısmına T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı yazılması gerekmektedir."

AFAD İBAN numaraları için lütfen tıklayın...

KIZILAY BÖLGEDE YARALARI SARMAYA DEVAM EDİYOR

Türk Kızılay, depremin ardından Kahramanmaraş ve depremden etkilenen tüm bölgeler için yardım malzemesi sevkiyatını başladı.

Kızılay'ın internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Gıda, barınma vb. yardımlarımızla daha fazla depremzedeye ulaşmak ve yanlarında olmak için desteğinize ihtiyaç var. İstediğiniz tutarda bağış yaparak siz de depremzedelerimize yardım eli uzatabilirsiniz.

“DEPREM” yazıp 2868'e SMS yollayarak 15₺ bağışta bulunabilir; banka yoluyla bağış yapmak için hesap numaralarımıza aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

Yorumlar 0 Yorum Var