Kahramanmaraş'ta peş peşe meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler 10 ilimizde büyük yıkıma neden oldu. Depremlerde can kaybı 20 bini aşarken yaralı sayısı ise 80 bin 88'e yükseldi. Depremlerde Hatay, Gaziantep, Malatya, Osmaniye, Adıyaman, Adana, Diyarbakır, Kilis ve Şanlıurfa'da binlerce bina yıkıldı. 

KARLA KAPLI DAĞDAN DUMANLAR ÇIKTI

Deprem sonrası Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesine bağlı Büyükkızılcık köyündeki Kuşkayası Dağı’nda görenleri şaşkına çeviren görüntüler ortaya çıktı. Deprem sonrası karlarla kaplı olan Kuşkayası Dağı'ndan dumanlar çıkmaya başladı ve siyah bir sıvı madde aktı. Bölge halkı yaşananları kameraya kaydetti.

DEPREM UZMANINDAN AÇIKLAMA

Görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşan Deprem Uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, konuya açıklık getirdi. Ercan, depremin yerin 41 km altında mağmayı devindirdiğini ve Kahramanmaraş'ta oluşan kırıktan 2000 santigrat kızgın bazalt püskürterek yanardağ oluşturduğunu söyledi. 

Ercan paylaşımında "M7,9'luk depremde çıkan güre(enerji) 1 megaton(1 milyon ton) TNT'ye eşdeğer (500 atom bombası) olması nedeniyle 41 km derinde taşbulamacını(mağmayı) devindirip Kahramanmaraş'ta oluşturduğu kırıktan 2000 C'de kızgın, akışkan karatas(bazalt) püskürterek yanardağ oluşturmuştur." ifadelerini kullandı. 

Yorumlar 2 Yorum Var
  • Şüphelendirici 11.02.2023 12:44
    Bu adam neden kendi kendine anlamsız uyduruk ifadeler kullanıyor.? Magmaya taşbulamacı, enerjiye güre gibi.. ve 99 depremi sonrası da bir kitap bastırmış, bambaska bir dil uydurmuş,. Saçma sapan kelimeker uydurmuş okadar ilkel ve saçmasapan kelimelerden oluşan yeni bir dil uydurmuş.... Bu adam depremle ilgilenmiyor.. Başka bir tür ırk ve kültür yaratmaya çalışıyor sanki.. Nazi zihniyetli faşist gizli bir yapılanma içinde sanki...Deprem.korkusunu kendi ideolojik sapkınlığını yaymak için araç olarak kullanıyor..
  • Misafir 11.02.2023 12:31
    İçinden su hattı geçirip bedava sıcak suyu yakın bölgenin ısınmasında kullanmak için fizibiliteçalışmadı başlatılsın.