Kahramanmaraş'ta 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde meydana gelen iki büyük depremin ardından depremzedeler için Katar Devlet Televizyonu Qatar TV tarafından canlı yayında bağış topladı.

Katar Devlet Televizyonu Qatar TV tarafından düzenlenen “ Yardım ve Destek” temalı bağış kampanyası programında depremzedeler için bağış toplandı. 5 TV kanalının ortak yayını ile düzenlenen bağış gecesinde depremzedeler için 860 milyon TL toplandı.

Programa Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ta canlı olarak bağlandı. “Yardım ve Destek” temalı bağış kampanyası programında yardımları için Katar’a teşekkür eden Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, doğal afetlerin insanlığın en zor zamanları olduğunu söyledi.

Bugünlerde ülke olarak büyük bir acı yaşadıklarını belirten Başkan Erbaş, “Ülkemizde ve komşumuz Suriye’de meydana gelen depremlerde tahmin edilemez bir yıkım oldu. 9 saat arayla 7.7 ve 7.6 şiddetinde iki deprem ve yüzlerce artçı sarsıntı yaşandı. 10 büyük ilimiz başta olmak üzere yüzlerce yerleşim yerini etkisi altına aldı. 100 bin kilometrekarenin üzerinde bir alan ve 13 buçuk milyon insanımızın yaşadığı bir coğrafya doğrudan depreme maruz kaldı.” dedi.

Yorumlar 3 Yorum Var
  • emre19 31.03.2023 22:01
    Yardımlaşmak paylaşmaktır. Paylaştıkça Allah artırır. Bu zor günler kolay atlatilamaz.musluman müslümana el uzatmak zorunda. Verenlerden Allah razı olsun.
  • Vatandaş Mustafa 12.02.2023 14:56
    duy dünya kim dost ve kim daha dost...
  • Deniz 11.02.2023 17:35
    Allah cc razı olsun verdiklerinizin yerine birini bin etsin inşaALLAH