Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde Hatay, Gaziantep, Malatya, Osmaniye, Adıyaman, Adana, Diyarbakır, Kilis ve Şanlıurfa'da facianın 7. gününde sorumlulardan hesap sorulmaya devam ediliyor. 

GÜRCİSTAN'A KAÇMAYA ÇALIŞTILAR!

"Asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği Adıyaman'da yıkılan çok sayıda binanın müteahhidi olduğu belirlenen Yavuz Karakuş ve Sevilay Karakuş, İstanbul'da gözaltına alındı.

İstanbul Havalimanı Şube Müdürlüğü ekipleri, Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde yapılan kimlik kontrolleri sırasında ihbar üzerine iki kişiyi durdurdu.

Yapılan incelemede, Yavuz Karakuş ve eşi Sevilay Karakuş'un Adıyaman'da depremde yıkılan çok sayıda binanın müteahhitliğini yaptığı, Gürcistan'a gitmek üzere oldukları belirlendi.

Gözaltına alınan ve üzerlerinde 16 bin dolar ile 20 bin lira ele geçirilen iki kişi, işlemleri yapılmak üzere Havalimanı Şube Müdürlüğüne götürüldü.

Öte yandan, dün İstanbul'da yakalanan, Gaziantep'te yıkılan Ayşe Mehmet Polat Sitesi'nin müteahhidi Mehmet Ertan Akay ile yine Gaziantep'te yıkılan Bahar Apartmanı'nın müteahhidi İbrahim Mustafa Uncuoğlu, emniyetteki işlemlerinin ardından Gaziantep'e gönderildi.

İKİ MÜTEAHHİT DAHA YAKALANDI

Gaziantep'te depremde yıkılan Pamukoğlu Sitesi'nin fenni mesulü olan inşaat mühendisi Afyonkarahisar'da gözaltına alındı.

Yorumlar 2 Yorum Var
  • zonguldaklı 13.02.2023 17:35
    Tum mallarına el koyulmalı o yardıma muhtac depremzedeli kardişlerimize yeni saglam konutlar yapılmalıdır giden canlarımız geri gelmeZ ama en azından yaralarına merhem olur
  • İklimDeğişikliği 12.02.2023 17:57
    Paralarına ve mallarına bloke konulmalı mağdurlardan aldıkları paralar haram zıkkım olsun yedirmeyin bu vicdansızlara tazminat olarak mağdur yakınlarına teslim edilsin ve belgelerini iptal edin