Asrın felaketinde Anadolu'nun Nene Hatun'ları da imkanları kıt olsa da yardımlarıyla yaraları sarmaya, insanlık dersi vermeye devam ediyor. 

Son verilere göre 30 bine yakın cana mal olan felaketten sonra bölgeye yardım yağıyor.

Anadolu insanının yardımseverliği ve yüce gönlü bir kez daha yaşanan büyük felakette kendini gösterdi. İnsanlar deprem bölgesine yardım için büyük bir seferberlik başlattı. 

UMREYE GİTMEK İÇİN YETİŞTİRDİĞI DANAYI SATTI

Çevre illerden bölgede yaşayan vatandaşlarımızın yaralarına bir nebze olsun merhem olmak isteyen vatandaşlarımız büyük bir özveri ile ellerinden geleni yapmaya çalışıyor.
Yozgat’ın Ovacık İlçesinde yaşayan Sakine Tanrıkulu Umreye gitmek için yetiştirdiğini söylediği Dana ile bir miktar parayı depremzedelere bağışladı.

Sakine Teyze, “Şu danayı ben umreye gitmek için büyüttüydüm, devlete millete hayır için deprem bölgesine veriyorum. Allah hayırlı etsi. Allah Cumhurbaşkanımızı başımızdan eksik etmesin” dedi.

"ONLAR AÇ DURURKEN BU PARALARI NE YAPAYIM BEN?"

Sosyal medyaya düşne bir başka görüntüde de değremzedelere bir bidon dolusu yağ ve elindeki paraya veren yaşlı teyzenin sözleri izleyenleri duygulandırdı:

Gel bu yağı deprem olan yere götür. Al bu paramı da. Seni bekliyordum. Onlar orada açken ben ne yapayım bu paraları. Allah bunun gibi acılar göstermesin. Allah çoluğumuza çocuğumuza acılar çektirmesin. Allah doğru yoldan ayırmasın. Allah'Im onlara peygamber sabrı ver. 

"BİTTİ Mİ YİNE GEL, 4-5 ÇUVAL KÖMÜRÜM DE VAR"

Kızım bitince yine gel, 4-5 çuval kömürüm de var. Odunu da alsınlar, kömürü de alsınlar. Ben üşümem onlar onlar üşümesin. Onlara çok acıyorum, uyku uyuyamıyorum. O yavrulara kıyamıyorum. Toprağın altında durmak kolay değil.

SARIGÜL NİNE DEPREMZEDELER İÇİN DÜVESİNİ SATTI

Kars’ın Akyaka ilçesi Karahan Köyünde yaşayan 70 yaşındaki Sarıgül nine, yardım seferberliğini öğrenince, düvesini satarak depremzedelere bağışladı. Düveyi 13 bin TL'ye satan Sarıgül nine, karşılığında aldığı parayı da depremzedelere bağışlamak üzere köy muhtarı oğlu Selahattin Kaçan'la Akyaka Kaymakamlığına gönderdi.

Doğu Anadolu Bölgesi’ne elektrik dağıtım hizmeti veren Aras EDAŞ Genel Müdürü Fikret Akbaş, yaşlı kadının bu anlamlı yardımına duyarsız kalmayarak, yeni bir düve satın alıp Sarıgül Nineyi ziyaret etti.

Satılan düvenin alan kişi tarafından il dışına gönderildiği için yeni bir düve alan Fikret Akbaş, Sarıgül Ninenin evinde bu düveyi de depremzedelere bağışlanmasını istediğini duyduğunda “Biz size sürpriz yapalım dedik ama siz bize sürpriz yaptınız” dedi.
Sarıgül nine yaptığı bağış için, “Ben çok bir şey vermedim, Allah ölenlere rahmet, kalanlara sabır versin. Cumhurbaşkanımızı, askerimizi, milletimizi, tüm devlet büyüklerimizi üzerimizden eksik etmesin” diye konuştu.

ŞEHİT ANNESİ AYŞE TEYZE 55 BİN LİRA BAĞIŞLADI

Yürekleri ısıtan bir haber de Divriği’den geldi. 27 Ekim 1996 tarihinde Diyarbakır Kulp’ta teröristlerle girilen çatışmada şehadet şerbetini içen Uzman Çavuş Metin Özdem’in annesi Ayşe Özdem depremzedelere tam 55 bin lira bağışta bulundu. Şehit annesinin duyarlı davranışı büyük takdir topladı.

YAŞLI AMCA HACCA GİTMEK İÇİN BİRİKTİRDİĞİ PARAYI BAĞIŞLADI

Yurdun dört bir yanından asrın felaketinin yaşandığı deprem bölgesine yardımlar gönderilirken bir yürek ısıtan haber daha geldi. Yaşlı bir amca, kutsal topraklara gidip hac görevini yerine getirebilmek için biriktirdiği tüm parasını deprem bölgesindeki vatandaşlara bağışladı.

Yorumlar 50 Yorum Var
  • oflu 13.02.2023 23:00
    ntv de iki profesor ve digerleri - cok akil veriyorlar ,bi soylesinler kac muhendis yetistirmisler -ne is yapiyorlar bi soylesinler . malesef turkiyede her profesor,siyasetci kendi isini yapmiyo -kendini sorgulamiyo - baskasinin isini biliyo,baskasini sucluyor her iste sonuc ta bu.....
  • Ali Yılmaz 13.02.2023 21:12
    Ben Kahramanmaraş ya yaşayan ve bu asrın felaketini birebir ailemle yaşayan biriyim telefondan haber 7 ye bakıp bu haberleri gördüm bir haftadan beri ilk defa haber gördüm ve bu haber direkt olarak gözüme çarptı inanın ne yazacağımı şaşırdım ama ben bu insanların ellerinden öperim ve ALLAH böylesi bir felaketi kimselere yaşatmasın derim Tüm Türkiye ve Türk halkına çok çok teşekkür ediyorum ALLAH herkesten razı olsun ALLAH DEVLETİMİZE VE MİLLETİMİZE ZEVAL VERMESİN.
  • Reşo 13.02.2023 20:11
    Allahım sizden ve sizler gibi çömert insanlardan razı olsun.
  • Şenol 13.02.2023 19:42
    Şimdi tabloya bak bir tarafta yokluklara rağmen umre için beslediği hayvanı veren bir tarafta 5 TL lik bisküviyi 40 TL ye veren 5 TL lik çorbayı 40 TL ye veren bu ülkede yaşaması gerekenler sizce hangisi
  • alperen 13.02.2023 19:23
    amin amin annem senin ellerinden oprim kurban olurum annem
Daha fazla yorum görüntüle