CHP Milletvekili Alpay Antmen, İskenderun'da muhalif kesimlerce engellenen kentsel dönüşüm üzerinden kara propaganda başlattı. Algı operasyonunun ardından AK Parti'nin mücadelesi ve İskenderun'daki kentsel dönüşüm gerçeği ortaya çıktı.

KENTSEL DÖNÜŞÜM MUHALİFLERCE YARGIYA TAŞINDI

Kentsel dönüşüme itiraz eden muhalif kesim, 2015 ile 2017 yıllarında Bakanlar Kurulu kararını iki kez yargıya taşıdı.

Muhalif kesimlerle birlikte Meydan Mahallesi Muhtarı Ramazan Güneş tarafından 6 mahalle adına açılan davanın ardından idare mahkemesi tarafından alınan karar 14 Aralık 2017'de Resmi Gazete'de yayımlanarak yürütme durduruldu. 

AK PARTİ HÜKÜMETİ İKİNCİ KEZ KARARI TEKRARLADI

Bakanlar Kurulu bu karara itiraz etti ve söz konusu 6 mahalleyi yeniden 'afet riskli alan' ilan etti. 

Muhalif gruplar ve mahalle muhtarları, bu kararı da yargıya taşıdı.

DANIŞTAY'IN KARARIYLA RİSKLİ BÖLGE İLANI İPTAL EDİLMEK ZORUNDA KALINDI

2022 yılında kesin kararını veren Danıştay, davaya son noktayı koydu. Danıştay'ın verdiği kesin karar sonucu, Bakanlar Kurulu kararı Cumhurbaşkanlığı tarafından iptal edilmek zorunda kalındı. 

MUHTARIN SÖZLERİ ORTAYA ÇIKTI

Meydan Mahallesi Muhtarı Ramazan Güneş'in kentsel dönüşüm kararının iptal edilmesinin ardından yaptığı açıklama ortaya çıktı.

Gece gündüz demeden mücadele ettiğini aktaran Muhtar Güneş, İskenderun yerel basınına yansıyan açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Mahallemiz 2013 yılında bakanlar kurulu kararı ile riskli alan ilan edilerek kentsel dönüşüme geçirilmişti. Meydan mahallesi muhtarlığı olarak 2015 yılında Danıştay 14 daire başkanlığına yürütmeyi durdurma ile ilgi dava açtım. Yaklaşık 5 yıl süren dava neticesinde, Danıştay lehimize karar vererek yürütmeyi durdurup kentsel dönüşümü iptal etmişti.

Mahallemiz tekrar bakanlar kurulu kararı ile kentsel dönüşüme geçirilmişti. Meydan mahallesi muhtarı ve İskenderun Meydan Mahallesi Yardımlaşma Derneği Başkanı olarak mahallemizin durumunu izah ederek sıkıntıları arz ettim. Belediye başkanımızın ve Vekilimizin uzun uğraşları sonucunda Resmi gazetede yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Meydan mahallemiz riskli alandan çıkarılmıştır” 

Yorumlar 11 Yorum Var
  • Nejdet 05.03.2023 15:02
    Bu adama bunun hesabı sorulmalıdır.
  • Misafir 19.02.2023 02:21
    Alın size kazanılan mahkeme. Alın size kabul etmediğiniz kentsel dönüşüm yazık ..
  • Misafir 18.02.2023 16:08
    Bu ölümlerin(ilgili iptal edilen kararın kapsadıgı alan)tama mının en büyük müsebbibi bu kararları veren hukukculardır. İnşaatcılardan daha büyük ceza verilmelidir.
  • Yılmaz İPEK 18.02.2023 15:32
    O zaman ölüm hak mı size bu şekilde. Akıl dışılık bu değil de nedir
  • Şamil yılmaz 18.02.2023 10:57
    Ne geliyorsa bu nusibetlerden geliyor milletin Türkiyenin başına Allah islah etsin Allah kendilerinden bulsunlar belalarını.
Daha fazla yorum görüntüle