Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’taki çifte depremdeki ağır tahribat üzerinden siyasi rant devşirmeye çalışan Millet İttifakı paydaşlarının, şehirlerdeki eski yapıların yerine yeni ve modern mimariyle binalar inşa edilmesine nasıl itiraz ettikleri tek tek gün ışığına çıkıyor.

Deprem riski bulunan şehirlerden İstanbul’un yerel yönetimini elinde bulundan CHP’nin Kentsel Dönüşüm’e en çok itiraz eden parti olmasının yanı sıra, depreme yönelik çalışma yürütmesi beklenen İBB Meclisi’nde Kentsel Dönüşüm karşıtı söylemler üretiliyor.

Bunlardan bir tanesi de depremden 1 ay önce yapıldı.

CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hatice Ülkü Özer, 10 Ocak 2023’te İBB Meclisi’nde yaptığı açıklamada, “Ben az önce konuşulan tüm konuşmalarda ‘Kentsel Dönüşüm’ ifadesini duyuyorum ve bu beni çok irrite ediyor.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar 4 Yorum Var
  • Abd 12.03.2023 18:07
    İki yerde kesilmiş video, artı yanlış birşey söylemiyor. Kentsel dönüşümün aleyhindeki nedenleri kesilmiş. Kimse milletin aklı ile oynamasın. Doğruya doğru yanlışa yanlış.
  • Salim K. 19.02.2023 17:53
    CHP ve mensupları laf salatasından başka bir şey yapmaz. Yspamaz. Çözüm yok. Söylediklerini anlamak içinde tercüman lazım. Nece konuşuyorlar bilemiyoruz.
  • Misafir 19.02.2023 17:48
    Chpliler de alkışlıyor. Bu kafa cahil kafa..
  • Pes artık. 19.02.2023 17:02
    İşiniz gücünüz demagoji, boş laf salatası icraat sıfır. 4 yıldır İmamoğlu denen zat İBB başkanı kaç tane konut yaptınız. Reklama harcanan paranın üçte birini kentsel dönüşüme ayırdınız birde çıkmış orada utanmadan konuşuyorsunuz. Nurettin Sözen zamanında Hekimbaşı çöplüğü patlayıp 40 yakın vatandaşımız enkazda kalarak vefat etti. Birşey yapmazsınız yapılan her hayırlı işe binbir kusur bulursunuz.