Dezenformasyon niteliğinde yapılan paylaşımların 6 bini aştığı iki haftalık süre diliminde operasyoncular bu kez Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ı hiç yapmadığı 'Matematik' açıklaması üzerinden hedef tahtasına koymaya çalıştı.

Yalan, yanlış, halkı tahrik ettirici ve toplumu ifsada sürüklemeye çalışan dezenformasyon niteliğindeki paylaşımların hedefinde bu kez Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş vardı.

Hem kurum hem de Diyanet İşleri Başkanı üzerinden algı operasyonuna girişen art niyetli bir grup insan, sosyal medyadan yaydıkları gönderilerde Erbaş'ın hiç yapmadığı 'Matematik' açıklamasını yapmış gibi gösterip hedef tahtasına koymaya çalıştı.

Bu gönderilerde Prof. Dr. Ali Erbaş'ın matematik bilimi için "Matematik dinimizce küllümin haramdır, Allah zaten her şeyi en başından ölçüp, tartıp, biçmiştir. Bunu hala deşmek kimseye hayır getirmez!" dediği ileri sürüldü.

Ancak gerçeği yansıtmayan bu iddialar silsilesi, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'na bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin çalışmalarıyla çürütüldü. Geçmişe dönük araştırma yapan birim, Prof. Dr. Erbaş'ın bu minvalde ifadelerde bulunmadığını aktardı. 

Yorumlar 2 Yorum Var
  • Yaşar dede 20.02.2023 21:11
    Yalan haber yapanları, diyecek bir şey.
  • Ayşe 20.02.2023 19:56
    Yalan haber Cezaları ok ciddi olmalı