Azerbaycan halkı ve devleti Asrın Felaketi yaşanan günden aynı acıyı yaşayan ve paylaşanların başında geliyor. Azerbaycan gençleri İstanbul’da da kardeşlik forumu yaparak, iki devlet arasındakı dayanışmanı bir daha sergilemek istiyorlar. 

25 Şubat’ta Azerbaycan Gençler Fonu’nun desteği ile Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu, “Yeni Çağ”Medya Grubu’nun yardımlarıyla “Kızılbaş” Gençleri Eğitim Sosyal Birliğinin organizatörlüğünde gerçekleşecek “Karabağ’dan Anadolu’ya: Gençlerin İstanbul Forumu”nda kardeşlik vurgusu dikkatçekiyor. 

Türkiye ve Azerbaycan Gençlerinin Kardeşlik Forumu olan toplantıya Türkiye, Azerbaycan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden milletvekilleri, akademisyenler, STK başkanları ve medya temsilcileri katılacak. 

Protokol konuşmaları ve iki panelden ibaret Forum’da Türkiye’nin ve Azerbaycan’ın saygın gazeteci ve STK başknları iki ülke arasındakı kardeşlik bağlarının stratejik boyutlarını, Azerbaycan’ın zaferinde ve Asrın Felaketinde halkların nasıl birlikte olması konusunu konuşacaklar. 

Forumu organize eden STK temsilcileri bugün “Azerbaycan’ın kederi kederimiz, sevinci sevincimizdir” sözlerine imza atmış Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve “Bir millet, iki devlet” sloganıyla tarihe işık tutan Azerbaycan’ın Ulu Önderi Haydar Aliyev’in anıtlarını ziyarette bulunublar. 

Ayrıca, Azerbaycan Gençler Fonu yetkilisi Mübariz Gadirov, Forum’un proje yöneticisi, “Yeni Çağ” Medya Grubu başkanı Agil Alesger, Gençlerin Girişimine ve Gelişimine Destek Sosyal Birliği Başkanı, Diaspor Enfermasyon Merkezi Başkanı Toğrul Allahverdili, “Vataninfo” Enformasyon Ajansı başkanı Nahid Canbakışlı Azerbaycan Başkonsolosu Narmina Mustafayeva’nı ziyaret ederek, Forumla bağlı bilgi veribler. 

Forum 25 şubat, saat 14.00’da TRYP by Wyndham Istanbul Airport (Mahmutbey Mahallesi No:13 Bağcılar, İstanbul, İstanbul) hotelinde yapılacaktır.

Yorumlar 0 Yorum Var