6 Şubat'ta meydana gelen depremler sonrası hem hükümetin yıllardır halkı teşvik ederek yürütmeye çalıştığı kentsel dönüşümün önemi iyi ortaya çıkmış hem de CHP'li Belediyelerin karşı duruşları kutuplaşmayı iyice gözler önüne sermişti.
İSTANBUL'DA ACIL DÖNÜŞMESİ GEREKEN 230 BİN KONUT VAR
Dönüşmesi gereken 1,2 milyon yapının, acil dönüşmesi gereken 230 bin konutun bulunduğu İstanbul'da CHP'li İBB Başkanı İmamoğlu'nun kentsel dönüşüme karşı olduğu ve bunu engellediğine ilişkin 2019 yılındaki sözleri izleyenlere şok etkisi yarattı.
Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası binlerce can kaybı ve yıkımlar meydana geldi. Asrın felaketi olarak nitelendirilen deprem sonrası gözler korkuyla beklenen büyük İstanbul depremine çevrildi.
İBB'NİN İÇİ BOŞ DEPREM SEFERBERLİĞİ
Meydana gelmesi beklenen İstanbul depremi için tedbirlerin alınmaması üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, vatandaşlardan oldukça tepki topladı. Geçtiğimiz günlerde deprem seferberliğinden bahseden İmamoğlu'nun aslında 2019, 2020 yılında da deprem seferberliği konusunda paylaşımda bulunduğu ve şu zamana kadar faaliyete geçilmediği görüldü.
"KENTSEL DÖNÜŞÜM UYGULAMALARINA SON VERMEMİZ GEREKİYOR"
Bunun üzerine Ekrem İmamoğlu'nun geçtiğimiz zamanlardan Kentsel dönüşüm ile ilgili konuşmaları tekrar gündeme geldi. İmamoğlu'nun 2019'da izleyenleri büyük tepkisini çeken o sözleri şu şekilde;
Halkın çıkarlarını gözetmeyen anlayışla hayata geçirilen; türlü mağduriyetlere yol açan kentsel dönüşüm uygulamalarına son vermemiz gerekiyor. Fikirtepe’de, Gaziosmanpaşa’da, Sulukule’de, Bayrampaşa’da, Üsküdar Kirazlıtepe’de, Başakşehir Bayramtepe’de, Tozkoparan’da, Okmeydanı’nda, Sarıyer’in, Eyüp’ün, Pendik’in, Beyoğlu’nun birçok mahallesinde… Yani İstanbul’un her noktasında türlü mağduriyetler söz konusu.
-
hıghlander
05.03.2023
18:17
Bana bak! kentsel dönüşüme son verelim diyeceğine,mağduriyetlerin listesini çıkarıp,çözüm ve giderilmesi ile ilgili neden bir çalışma yapıp da konuşmuyorsunuz.Tabii amaç üzüm yemek değil bağcı dövmek!
Beğen
/ 5 kişi beğenmiş
-
Ertuğrul
05.03.2023
13:04
Müteahhit İmamoğlu kendi proje binalarından korkuyor. Ve iç ettiği arazilerin değeri kafasını karıştırıyor
Beğen
/ 9 kişi beğenmiş
-
Yunus Sever
05.03.2023
12:12
Yeryüzü bundan daha basiretsiz aymaz birini görmemiştir.
Beğen
/ 14 kişi beğenmiş
-
Yorumlar
04.03.2023
21:22
Selamünaleykum,
Ekremciğim herşeye RANT acısından baktığı için kentsel dönüşümü de böyle değerlendiriyor.
CB. hayali bitince belki İstanbul ile ilgilenme fırsatı bulur.
Kentsel dönüşümden belki bazı kişiler zarar edebilir. Fakat deprem ile evin tamamının gitmesinden az bir zarar daha AKILCI olur.
Gönül ister ki kimse mağdur olmasın fakat her evin değerini tam hesaplamak ve eşitini vermek çok zor. Yeter ki art niyet olmasın.
Beğen
/ 5 kişi beğenmiş
-
MUSTAFA YILMAZ
04.03.2023
15:26
çok komik bir insan
Beğen
/ 5 kişi beğenmiş
Daha fazla yorum görüntüle