Teknoloji ve sosyal medya alanlarında yaşanan gelişmeler, insanların kısa bir süre içerisinde sanal ortamda sosyalleşmesine olanak sağlarken, gerçek hayata karşı duyarsız kalmalarına neden oluyor.

Son on yılda hayatımızın bir parçası haline gelen sosyal medya mecraları, bizler için artık vazgeçilmez bir araca dönüştü. Bu alanlarda geçirdiğimiz zaman diliminin kendimizi daha özgür ve kusursuz hissettirmesi, sosyal medyaya olan bağlılığımızı daha fazla artırmaktadır. Her ne kadar insanların çoğu sosyal medyaya bağımlı olduklarını inkâr etse de durumun aslında çok farklı olduğunu maalesef çok az insan fark edebilmektedir.

DİJİTAL BAŞKALAŞIM: SOSYAL İKİLEM

Sosyal medya kullanımının insanlar üzerinde oluşturduğu etkilere yönelik 2020 yılında Netflix üzerinde yayınlanan Sosyal İkilem (The Social Dilemma) adlı belgesel, insanların geri dönüşü olmayan tehlikeli bir yolda ilerlediklerine değinmekte. Belgesele katılan konuşmacılardan çoğunun bir zamanlar sosyal medya şirketlerinde çalışan üst düzey yöneticiler olması, konuyla ilgili yapılan uyarıları ne kadar ciddiye almamız gerektiğini gösteriyor.

Yorumlar 0 Yorum Var
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek